Helppo ja maukas omenapiirakka

11.10.2017 Reseptit 0 kommenttia

Olen kehitellyt itselleni jonkinlaisen omenapiirakka himotuksen ja päättänyt löytää vaivaan sopivan reseptin. Mielessäni oli mehukas omenapiirakka, jota voisi tarjoilla vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera. Päätin soveltaa vanhaa hyvää ja helppoa mustikkapiirakan ohjetta tähän tarkoitukseen. Tällä kertaa koekaniineiksi pääsivät yhdeksännen luokan liikuntaryhmä, jolle pidimme mieheni kanssa hiukan vauhdikkaammat liikuntatunnit. Meille jäi hyvä maku nuorten kanssa työskentelystä ja hyvä maku taisi jäädä myös nuorten suuhun. Uusia kokemuksia ja maukasta omenapiirakkaa, joka sai kehuja nuorilta. Hyvä ohjeet on ilo jakaa muillekin, joten tässä ohje omenapiirakkaan joka on todella helppo ja nopea valmistaa.Usein hyvät ohjeet ovat vuosia vanhoja ja niitä, jotka kiertävät kaverilta toiselle. Niin on myös Helenan mustikkapiirakan ohje, jonka muokkasin omenoille sopivaksi.

OMENAPIIRAKKA

Pohja: 

1 Iso kananmuna

3 dl hienoa sokeria

1 tl vaniljasokeria

3,5 dl maitoa (2,5 dl maitoa + 1dl kevytkermaa)

6 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

100g voisulaa

Päälle:

3-4 omenaa paloiteltuna

kanelia

fariinisokeria

hieman sokeria

1.Paloittele omenat (siivuiksi tai kuutioiksi), laita omenat kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeria ja kanelia. Anna maustua.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää kaikki muut taikinan ainekset samaan kulhoon (ei omenoita) ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti taikinaksi.

3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita pinta nuolijalla.

4. Ripottele omenat taikinapohjan päälle ja ripottele päälle sokeria.

5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-25 minuuttia.

6. Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Itse tein ohjeen kaksinkertaisena, kun halusin piirakasta paksumman ja riittoisamman (mikäli piirakan tekee kaksinkertaisena niin kannattaa se huomioida paistoajassa).