Kokemuksia Adea Baron sohvasta

13.1.2019 Yleinen 4 kommenttia

Sohvan hankinta on yksi kodin isoimmista hankinnoista ja siksi siihen kannattaa panostaa. Meillä sohvan valinta kesti lähestulkoon kolme vuotta ja tänä aikana yläkerran sohva toimi väliaikaisena sohvana. Näin jälkeenpäin ajatellen olen tyytyväinen, että pohdimme asiaa kaikki nämä vuodet. Tällä aikaa markkinoille ehti tulla useita hyviä vaihtoehtoja ja myöskin sohva johon päädyimme. Meidän olohuoneesta löytyy kotimainen Adean Baron- sohva, johon ihastuin erään Lapin erämaahotellin kalustoa suunnitellessa.

Ihastuin sohvan muotoiluun josta vastaa suunnittelijakaksikko Mats Broberg ja Johan Ridderstråle. Meillä on sohvasta isompi koko jolla on leveyttä jopa 237 cm. Suuresta koostaan huolimatta sohva ei näytä kuitenkaan jättimäiseltä vaan kovin sopusuhtaiselta tilaan nähden. Yksi ulkoinen seikka, joka vaikutti sohvan valintaan on sen sirot jalat. Voisi kuvitella, että painava sohva jättäisi lattiaan jäljet noilla ohuilla jaloilla. Tämä on kuitenkin turha pelko, sillä kaikissa viidessä sohvan jalassa on kuminen pehmuste. Sohvan mukana tuli jalkoihin vaihto pehmuste, jos alkuperäiset alkavat väsyä kuormaan.

Sohva olisi näyttänyt hyvältä nahkaisena, mutta päädyimme kangasverhoiluun. Kankaaksi valitsimme Adean oman tuontikankaan nimeltään Bohemia. Kangas on hyvin eloisa, joten rohkenin valitsemaan siihen vaalean sävyn. Eloisuuden vuoksi siinä ei näy jokainen likatahra eikä koirankarva. Pahimmat tahrat sohva sai kokea uudenvuoden aikaan, kun pienet paljun lämmittäjät olivat tartuttaneet sohvaan nokea. Noki lähti helposti kostutetulla taikasienellä, jolla olen poistanut sohvasta myös muutamat suklaatahrat. Muutoin sohva on säilynyt siistinä ja tämä johtunee siitä, että emme ruokaile olohuoneessa.

Sohvan pehmusteet ovat aivan omaa luokkaansa ryhdikkyyden ja pehmeyden vuoksi. Tämä oli yksi minuun vaikuttava asia ja tämä oli myös mieheni mieleen. Hän kävi työkaverinsa kanssa Kuopion Vepsäläisellä koeistumassa sohvia ja tämän jälkeen päätöksemme oli tehty.

Sohvan mukavuus on seikka, joka ilahduttaa kerta toisensa jälkeen. Minä, joka viihdyn yleensä olohuoneen matolla, olen nykyään löytänyt itseni sohvalta. Minun siirtyminen sohvan käyttäjäksi oli lapsille jonkinlainen ihmetys ja he taisivat kaivaa kameran esiin, kun näkivät minut ensi kertaa sohvalla ( ; Sohvasta on tullut mieluinen paikka muillekin perheen jäsenille, erityisesti meidän Feetulle. Hän ei voinut nousta sohvalta edes kuvaamisen ajaksi. Toisaalta parempi hän, kuin mieheni kuolavana suupielessä. Hänen mielestä ainoa negatiivinen kommentti sohvan suhteen onkin tuo kuolan muodostuminen mikä johtuu liian mukavasta sohvasta.

Toivon sohvalle lukuisia vuosia tai oikeastaan tämä on minun olettamukseni, kun päädyin kotimaiseen sohvaan.