Kalkkimaalilla lipastolle uusi ilme

sininenkaappi9

Viime keväänä heilutin pensseliä oikein urakalla. Uuden maalipinnan on saanut mökin tuvan seinä, yläkerran aulatila ja muutama huonekalu. Huonekaluista isoin maalauskohde on ollut vahna lipastomme, jonka olimme säilöneet varastoon. Lipasto oli aikaisemmin väriltään valkoinen, kansi pyökkiä ja vetimet antiikinruskeat. Lipastolle oli vihdoin tiedossa käyttöä, sillä tyttäret tarvitsivat heidän vaatteilleen säilytystilaa aitan yläkertaan. Alkuperäisessä kunnossa en halunnut ottaa lipastoa käyttöön vaan ajattelin päivittää sen ilmeen maalaamalla ja vaihtamalla vetimet. Maaliksi valitsin Joensuun Värisilmän valikoimasta löytyvän *Vintro-kalkkimaalin. Tykkäsin oikein paljon maalin peittävyydestä ja luonnollisesta pinnasta. Maali on erittäin riittoisaa sekä  paksua ja näin jälkeenpäin hokasin, että paksua maalia olisi kannattanut ohentaa, jolloin sitä olisi ollut helpompi työstää. Lipasto vaati useamman maalikerroksen, mutta se ei asiaa haitannut sillä kalkkimaali kuvui todella nopeasti.

sininenkaappi7 sininenkaappi16sininenkaappi2 sininenkaappi3 sininenkaappi6sininenkaappi5

Lipaston ilmeen viimeistelin Gedigon nahkaisilla vetimillä, jotka oli helppo kiinnittää entisten vetimien paikalle. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen ja mieltä lämmittää lipaston pääseminen uusiokäyttöön. Tällaiset pienet projektit ovat oikein antoisia ja näitä on niin mukava väkästellä. Kesällä ei tällaiseen puuhasteluun ollut aikaa, mutta nyt minulla on työnalla vanha koulutuoli lapsuuden kodistani.

 sininenkaappi8

* tuotteesta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan