Koti kirjoille

valje

Yläkerran aulasta on muokkautunut hiukan viihtyisämpi oleskelutila. Aula saa edelleenkin toimia vieraiden majoituspaikkana, jota varten aulasta löytyy Tapio Anttilan suunnittelema On-vuodesohva. Vuodesohva on ollut erittäin onnistunut hankinta ja vuosien varrella saanut paljon kehuja myös yövierailta. Aulaan on tarkoitus yhdistää myös muita toimintoja ja lasten kasvaessa tietokoneen hankinta alkaa olla ajankohtainen asia. Tietokonetta varten ikkunan eteen sijoitin työpisteen, joka oli aiemmin pojan huoneessa. Aulaan halusin sijoittaa myös osan kirjoistamme. Kirjoja varten punnitsin erilaisia vaihtoehtoja, kuten Montanan hyllyjä ja hyllyn teettämistä puusepällä. Päädyin kuitenkin edulliseen vaihtoehtoon ja ostin kaverin avustuksella (Kiitos S!)  Ikeasta kaksi Valje avohyllyä. Hyllyihin kuuluisi jalat, mutta ne jätin asentamatta ja hyllyt sijoitin vaaka-asentoon. Samaista ratkaisua olen ihastellut jo pidemmän aikaa Stylizimo- blogista, joka on yksi suosikki blogeistani. Nina on maalannut heidän hyllyt vaaleanharmaalla sävyllä ja samainen sävy löytyy myös hyllyjen taustaseinältä. Itse päädyin jättämään hyllyt valkoiseksi sillä minusta ne näyttävät kivan raikkaalta valkoisena.valje2

valje9 valje4 valje5 valje6

Aula kaipaa vielä piristystä yhdelle seinälle. Vanhat tauluhyllyt olen maalannut samalla sävyllä, joka näkyy kirjahyllyn takana olevassa seinässä. Tauluhyllyille on kehyksetkin ostettu, mutta vielä pitäisi teettää valokuvat kehyksiin. Ajatuksena on teettää kuvat, joista tulee ihanat muistot mieleen ja ennen kaikkea välittyy hyvä tunnelma. Luulenpa, että kuvat tulevat olemaan mökki- ja matka-aiheisia.valje8