Puuta eri muodoissa

Kaupallinen yhteistyö: Woodnotes

Viime aikoina on tullut usein kauhisteltua kuinka nopeaan aika kuluu. Nopeaan on kulunut myös yksitoista vuotta kesämökin omistajina. Mökissä nämä vuodet ja eletty elämä alkaa näkyä hirsien tummumisena. Tykkään luonnollisesta vanhemisesta enkä halua lähteä tätä peittämään, sillä mielestäni se kertoo eletystä elämästä. Kauniisti patinoituneen puun kaveriksi sopii luonnonmateriaaleista valmistetut tuotteet, joita mahdollisuuksien mukaan haluan suosia mökin sisustuksessa.

Tänä keväänä olen tehnyt pientä päivitystä mökin sisustukseen. Ruokailutilan hirret ovat saaneet seurakseen puuta. Vanha laveri sai pidemmät jalat alleen ja palvelee nykyään ruokapöytänä. Puuta löytyy myös verhoista. Tiesittekö, että paperinaru on valmistettu puusta? Meidän narukäyttöiset rullaverhojen materiaalina on 80% paperinarua ja 20% puuvilla. Rullaverhojen Open Sky kangas siivilöi kauniisti valon tilaan ja antaa pienen näkösuojan. Verhojen sävyksi valikoitui valkoisen ja kitin yhdistelmä, joka sopii kauniisti hirsien sekä muiden luonnonmateriaalien kaveriksi. Rullaverhot on valmistettu mittojen mukaan niin, että toinen verhoista on 165cm ja toinen 170cm leveä. Kyseistä verhoa voi tilata jopa 200cm leveänä. Mekanismia löytyy moneen eri tyyliin ja kangasvaihtoehtojakin on neljä erilaista useassa eri sävyssä.

“Puun kuidut tekevät narusta voimakkaan ja kestävän. Paperi on sekä hygieenistä, että turvallista. Tiheiden kuitujen ansiosta paperinaru ei kerää pölyä tai likaa, mikä on tärkeä ominaisuus pölyallergigoille.” Woodnotes

Verhot on ollut paikallaan vasta muutaman päivän ja tuntuu, että ne olisi ollut siinä aina, niin hyvin ne sopii meidän mökin sisustukseen. Tykkään verhojen rennosta sekä helppo käyttöisestä mekanismista. Helppoa oli myös verhojen asennus. Kiinnitin hirteen pitkän riman johon rullaverhot tuli kiinnittää kolmella ruuvilla. Näiden lisäksi tarvitsi kiinnittää seinään nuppi johon narun voi pyörittää silloin, kun haluaa pitää verhot ylhäällä. Yksinkertaisen helppoa, mutta lopputulos on kaunis ja huoliteltu.

Nyt passaa katsella ikkunoista avautuu järvinäkymää ja rauhallista koivikkoa. Koivikon tuijottelu johdattaa ajatukset kohti keskikesän juhlaa ja saa mielen rauhoittumaan. Huomenna on aika suunnata koivikkoon taittamaan vasta ja laittaa ekaa kertaa tänä kesänä savusauna lämpiämään.

Oikein hyvää juhannusta kaikille!