Työhuoneen maadoittajat

Kaupallinen yhteistyö: Woodnotes

Kesällä tulee viisi vuotta siitä, kun ryhdyin yrittäjäksi. Tuolloin ajattelin, että kustannusten, pitkien välimatkojen ja perheen arjen toimivuuden kannalta kotitoimisto olisi hyvä ratkaisu. Tämän suhteen ajatukseni ei ole muuttunut ja kalenteri rakentuu päivistä, jolloin teen töitä kotona ja päivistä jolloin ajan kaupunkiin töihin. Kaupunkipäiviin yritän sisällyttää mahdollisimman paljon erilaisia tapaamisia, mittakäyntejä, asioiden hoitamista, oman salitreenin ja tyttären ampumahiihtotreenit. Päiville tulee hurjasti pituutta, mutta ne toimii hyvänä vastapainona päiville jolloin teen töitä kotona.

Kotitoimistossa päivät on hyvin hiljaisia ja lapsetkin ovat oppineet antamaan työrauhan. Tämän koen valtavan isona etuna työn tehokkuuden kannalta. Työrauhan lisäksi olen halunnut panostaa viihtyvyyteen. Työhuoneen/kotitoimiston sisustus on rakentunut kodin muiden tilojen kanssa käsikkäin. Selkeyttä, kodikkuutta, kestäviä valintoja, kotimaisten valmistajien tuotteita ja luonnonmateriaaleja.

Olen ahkera piristämään kodin sisustusta kalusteiden paikkoja vaihtamalla. Työhuoneeni ei ole säästynyt kalustejumpalta eikä säästynyt tänäkään keväänä, kun sisustusvimma iski. Tällä kertaa päädyin sijoittamaan työpöydän ikkunan eteen, jotta voin suunnata katseeni välillä metsämaisemaan. Metsämaisema ja auringonpaisteessa kimmeltävä lumihanki tarjoaa mielenrauhaa. Työhuoneen materiaalivalinnat ovat jatkumoa ikkunasta avautuvalle luonnolle. Työpisteen ääressä istun Woodnotes Siro+ tuolilla, joka on valmistettu puusta ja tuolin käsinojat on verhoiltu nahkalla. Ilkka Suppasen ja Rafaella Mangiarottin suunnittelema tuoli tuo lämpöä sisustukseen ja tuolin pehmeä muotoilu tuo kontrastia tilan kulmikkaille kalusteille. Kauniilla puutuolilla istuessa voin tuntea villamaton lempeän kosketuksen jalkojeni alla. Grid- villamatto on Woodnotesin uusimpia tuotteita ja matosta kirjoittamani postauksen voi lukea täältä.

Tuossa postauksessa voi nähdä miltä työhuoneeni on näyttänyt ennen viimeisintä muutosta. Kuvista näkyy myös entinen työtuolini, joka on sekin kotimaisen valmistajan. Kaunis tuoli ei soveltunut työhuoneeseen istuinsyyvyytensä  vuoksi, mutta löysi paikan eteisaulasta. Ergonomisuus olikin suurin syy miksi halusin ostaa työhuoneeseen uuden tuolin. Olen kokenut Siro+ tuolin valtavan miellyttäväksi kokonsa puolesta ja hyvä muotoilu antaa tukea myös selälle. Ennustan meille pitkää yhteiseloa ja luulenpa, että tuoli voi välillä kiertää kodin muissa tiloissa. Onneksi luonnonmateriaaleista valmistettu tuote ei säikähdä käyttöä vaan patinoituu käytössä kauniisti.