Työhuoneeni helmi

Kaupallinen yhteistyö: Woodnotes

Työssäni pohdiskelen ihmisten työhyvinvointia ja asioita joilla voin siihen vaikuttaa. Yhtenä isona asiana koen käytännnöllisyyden ohella materiaalivalinnat ja mahdollisuuksien mukaan suosin luonnonmateriaaleja. Koen, että luonnonmateriaalit rauhoittavat ja tuovat turvaa sekä kodikkuutta. Yksi suosikkimateriaali on villa, jonka avulla voidaan vaikuttaa mm. tilan akustiikan paranemiseen. Muutenkin materiaali on erittäin miellyttävä, kestävä ja paloturvallinen. Villa on päässyt isoon rooliin myös omassa toimistossani, johon hiljattain saapui Woodnotes Grid- villamatto.

Aamuisin saan lempeän aloituksen työpäivälle, kun voin tuntea villan jalkojeni alla. Grid- villamaton kuviointi tuo minulle mieleen norjalaisneuleeni, joka on kulkenut matkassa parin kymmenen vuoden ajan siis yli puolet elämästäni. Tuntuu hurjalta miten joku vaate voi kulkea elämässä näin hurjan aikaa ja yhteisiä vuosia on samaiset vielä edessäpäin. Tämä mielikuva tuo paljon hyviä muistoja mieleeni lapsuuden Pohjoisen reissuista joita teimme perheeni kanssa. Tämä hyvänmielen matto johdattaa ajatukseni myös muutaman viikon takaiseen Islannin reissuun, sillä maton työnimenä on ollut Reykjavik. Kyseistä nimivalintaa en yhtään ihmettele, sillä koen matossa hyvin paljon yhtäläisyyttä Islannin luonnon kanssa. Laavakivien päällä ollut kasvillisuus muistuttaa pehmeydellään Grid-mattoa ja mattojen sävyvalinnat voisi olla Islannin luonnosta poimittuja.

Woodnotesille villa on materiaalina uusi, mutta se istuu hyvin heidän luonnonläheiseen tuoteperheeseen. Villamattojen värit ovat värjäämättömiä (poikkeuksena musta-valkoinen Grid-matto). Työhuoneeni matto on harmaa-valkoinen Grid- matto. Punnitsin valintaa tämän ja harmaan Uni-maton välillä, tämäkin vaihtoehto olisi ollut kaunis ja rauhallinen, mutta kaipasin selkeään tilaan lisää eloa. Kuvioinnin lisäksi eloa tuo maton nurkissa olevat letit, jotka voi halutessaan jättää pois. Minusta nämä tuovat kivasti rentoutta ja muistuttavat maton tekotavasta, joka on minulle tärkeä asia. Lapsuudesta saakka käsitöitä tehneenä ihmisenä osaan arvostaa käsityötä ja minusta on hienoa, että tänä päivänä voi ostaa käsin valmistettuja tuotteita. Matto on siis uniikki tuote eikä toista täysin samanlaista tule vastaan.

Grid- matto istuu todella kauniisti meidän kodin tyyliin, mutta voisin nähdä nämä uutuus matot monessa muussakin sisustustyylissä. Runsaamman sisustustyylin rauhoittajana tai minimalistin kodin yhtenä tarkkaan harkittuna yksityiskohtana. Ulkonäkö on maton suhteen tärkeä seikka, mutta itse arvostan myös maton mukavuutta. Tykkään levitellä erilaisia mallipaloja lattialle ja nykyään huomaan tekeväni tätä yhä useammin, sillä maton pehmeys on ihan omaa luokkaansa ja nyt lattiatasossa työskentely on erityisen mukavaa. Uuden maton myötä tilassa on entistäkin kivempaa työskennellä.

Nyt on kuitenkin aika sulkea työhuoneen ovi ja aloittaa viikonlopun vietto. Ottaa taukoa työstä, etsiä pääkopalle muuta ajateltavaa ja levätä. Tehdä asioita jotka antavat vastapainoa työlle ja asioita joiden tekemisen jälkeen on maanantaina intoa täynnä.

Hyvää viikonloppua kaikille!