Tekstiilien avulla hienostunut lopputulos

22.7.2020 Sisustus 1 kommentti

Lähdin konsultaatio käynnille yritykseen, jossa oli ajankohtaista vaihtaa vanhat työpöydät sähköpöytiin. Vanhat työtilat tuntuivat tunkkaisilta ja ahtailta, joten ehdotin hiukan isompaa muutosta. Yrityksestä löytyi kaksi tilaa, joiden käyttö oli vähäistä. Näissä tiloissa kiehtoi rauhallisuus sekä ikkunoista tulviva luonnonvalo. Luonnonvalolla on valtava vaikutus mm. viihtyvyyteen, joten kyseiset tilat päätettiin hyödyntää työtiloiksi. Vanhat työtilat puolestaan muokattiin isoksi neuvottelutilaksi, jossa voi pitää koulutuksia, palavereita ja tiedotustilaisuuksia. Tilaan saatiin mahdutettua myös pieni neuvotteluhuone, mikä toimii myös puhelin palavereita varten.

Tilan yksi seinä oli täynnä ikkunoita, jotka ovat olleet aikoinaan osana yrityksen julkisivua. Laajennuksen myötä ikkunoista aukeava näkymä oli muuttunut niin, että ikkunoista näkyi käytävälle. Tämän vuoksi ikkunoilla ei ollut tilan kannalta isoa merkitystä ja päädyin ratkaisuun jossa ikkunaseinä peitetään verhoilla. Päädyin Designers Guildin kankaaseen, jossa hentoinen raidoitus kokoaa yhteen yrityksestä löytyneet vanhat taulut, Iittalan koriste-esineet ja Arabian Lumi astiaston. Arvokkuutta tilaan tuovat Artekin valaisimet, jotka on kromisena kauniita, kuin korut. Tässä kohteessa huomaa, miten tekstiileillä saa muutosta aikaan ja voi vaikuttaa tilan henkeen. Edustavien neuvottelutilojen lisäksi työntekijät saivat viihtyisät työtilat joihin he ovat olleet tyytyväisiä.

 

Ennen

Jälkeen

Tässä niinkuin monessa muussakin kohteessani, tein yhteistyötä Joensuun Verhotalon kanssa. Vuosien ajan jatkuneen yhteistyön myötä Ullasta on tullut itselle tärkeä työkaveri, mitä arvostaa valtavasti yksinyrittäjän arjessa. Yhteistyöllä on valtava voima ja näin korona-aikaan tällaiset asiat nousee entistäkin tärkeämpään rooliin.