Pionit

21.5.2014 Yleinen 0 kommenttia
Lauantaina poikkesin kukkakaupassa josta ostin mökille kesän ensimmäiset leikkopionit. Kukat näytti niin kauniilta joten ajattelin laittaa tännekin muutaman kuvan. Omat pionit kasvaa kukkapenkeissä kovaa vauhtia ja alkavat olla nupuilla.

Vaikka kukkakaupan pionit näyttääkin kauniilta niin itse kasvatetuissa pioneissa on enemmän tunnetta. Omat pionit olen saanut mummoltani ja äidiltäni joilta olen tainnut periä myös rakkauden kukkiin. Mummollani oli monia metrejä kukkapenkkejä, joissa myös saamani pionit on aikanaan kasvanut. Lapsena mummollassa ollessa oli kiva pomppia kukkapenkkien yli ja leikkiä hipasta “kukkatarhassa”. Nyt omat lapset harrastaa samaa omassa mummolassaan ja kotona… Mikään ei ole muuttunut, ei edes kukat. 

Blogeissa on paljon kirjoitettu huonekaluista jotka ovat kestäneet pitkään suvussa. Huonekalut kertovat ajantarinaa ja antavat sisutukseen tunnetta. Itse ajattelen mummolta ja äidiltä saamista kukistani samoin. Ne ovat minulle todella rakkaita ja joka vuosi on yhtä ihana seurata kun kukat alkaa kasvamaan, tekevät nuput ja kauniit kukat aukeaa. 

Mummoltani olen saanut myös tillipionin joka kukkii pioneista ensimmäisenä. Tänään kotona käydessäni ihmeltiin tyttöjen kanssa kasvien valtavaa kasvuvauhtia. Toivon että tillipionit aukaisee pian nuppunsa ja saan ojentaa mummolleni pionin hänen syntymäpäivänään. Mummolleni joka täyttää ensi tiistaina 81 vuotta.