Tiramisu kupissa

26.5.2014 Yleinen 0 kommenttia

Teimme lasten kanssa viikonlopun vieraille Tiramisuja muffinikuppeihin. Normaalisti teen ohjeella kakun mutta nyt teimme leivokset kuppeihin jotta syöminen olisi helpompaa. Lapset tykkää kovasti askartelusta joten yhdistimme askertelun ja leivonnan.  Teimme valkosuklaan makuisesta sokerimassasta ranta-aiheiset koristeet leivoksiin. Koristeiden päälle sumutimme elintarvikekimalletta. 
Sokerikakkupohja:
(n. 18 kuppikakkua)
4 munaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Kostutus:
1/2 dl kylmää vahvaa kahvia
1/2 dl mantelilikööriä
Täyte:
2dl kuohukermaa
2prk valio vaniljatuorejuustoa
2dl tomusokeria
1rkl mantelilikööriä
Pinnalle:
kaakaojauhetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita siivilän läpi taikinaan. Laita taikana muffinikuppeihin. Paista uunin keskitasossa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja kostuta kahvi-mantelilikööriseoksella. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää notkistettu tuorejuusto, sokeri ja likööri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kerma-juustoseos kuppikakkuihin. Koristele kakut sihtaamalla pinnalle runsaasti kaakaojauhetta. 

Tiramisut on herkullista kahvin kera ja paranee yön yli maustuessaan.

Ohjeen olen poiminut jostain Valionlehtisestä.  Kuvaus alustana käytin lapsen rakentamaa Taikahiekkalinnaa.