Avajaiset

Torstaina pääsin vieraaksi Joensuun Keittiömaailman avajaisiin. Keittiömaailmaan kuuluu kolme isoa keittiömerkkiä AlaCarte-, Parma- ja Petrakeittiöt. Keittiömerkkien kalusteet tehdään samassa tehtaassa ja nyt myös heidän palvelut löytyy saman katon alta. Keittiömaailma haluaa tarjota ihmisille monipuolista palvelua ja asiakas on otettu erittäin hyvin huomioon uusissa tiloissa.
Asiakas pääsee kokeilemaan erilaisia materiaaleja suunnitteluohjelmalla. Isolla näytöllä on mallikeittiö johon voit vaihtaa mm. runkojen väriä, ovien malleja, erilaisia tasoja. Näytön ylälaidasta näet miten tuotevalinnat vaikuttaa keittiö kokonaishintaan.
Mallikeittiöissä pääset näkemään miten Iskun tuotteet soveltuu mallikeittiön tyyliin. Keittiömalleissa oli kivalla tavalla yhdistetty 50-lukua tähän aikaan. 
Hunajakennolaattaa ja 50-luvun puuvetimestä uudenlaista muotoilua, siis hyvin suomalaista. Illan aikana tuotiin esille myös tuotteiden suomalaisuutta. Tuotteet tehdään suomessa ja näin saadaan myös useita työpaikkoja kotimaahamme.
Mallikeittiöihin oli yhdistelty kivoja makupaloja, kuten yllä olevan kuvan matto. Matto on tehty farkkujen nahkamerkeistä. 
Illan aikana Joensuun Keittiömaailman kauppias Mervi Kelahaara pääsi kokkaamaan mallikeittiössä Aki Keskitalon kanssa. Mielenhöyryuunissa valmistui monenlaisia herkkuja joita vieraatkin pääsi maistamaan. Kauppiaan ei kuitenkaan tarvinnut hääriä koko iltaa keittiössä, sillä illan maukkaista antimista vastasi Utran Uittotupa.
Uusia tiloja ihastellessa sai nauttia Laura Voutilaisen musiikista. 

Joensuus Iskun tilat on kokenut tämän vuoden aikana paljon uudistusta. Alkuvuodesta tiloihin avattiin huonekaluliike Vepsäläisen osasto. Torstain avajaisissa paljastettiin myös mallikoti. Mallikoti on huonekaluliikkeeseen rakennettu 68 neliön koti kolmihenkiselle perheelle. 
Koti on sisustettu Iskun huonekaluilla ja Keittiömaailmaan kiintokalustein. Kodista löytyy yksi pirteä lastenhuone.
Aikuisten makuuhuone

Olohuone

Keittiö ja ruokailutila

Mallikodin seinäpinnoissa on käytetty Tikkurilan tuotteita. Mallikodin on tarkoitus antaa ihmisille mallia Iskun laajan valikoiman käyttöön. Mallikodissa voi käydä haistelemassa sisustustrendien uutuuksia joita sinne päivitetään.