Kurkistus Linumin syksyyn

18.7.2014 Yleinen 3 kommenttia
Ompeleminen on tehnyt erilaiset kankaat itselleni tutuksi. Laadukkaat kankaat tekee ompelusta mielekästä ja antaa pitkän käyttöiän ompelemilleni tuotteille. Kankaiden kanssa työskentely on antanut oppia myös sisustustekstiilien valintaan. Kotimme tekstiilit ovat kovalla kulutukselle lasten ja koirien vuoksi, siksi suosin tekstiilejä jotka kestävät kulutusta ja pesua. Vuosien varrella itselleni on muodostunut suosikkimerkiksi Linum. Linumin kankaita olen käyttänyt ompeluun ja tekstiilejä kotimme sisustukseen. Merkki on palvellut minua kauan, mutta niin myös muita kuluttajia sillä Linum on perustettu jo vuonna 1966.  
Laatu ja kestävyys ovat Linumille tärkeitä asioita ja siksi he valitsevat erittäin tarkkaan valmistajansa. Heille on tärkeää, että asiakas saa aina vastinetta sijoitukselleen.

Laadun ja kestävyyden lisäksi Linum haluaa valmistaa tuotteet ympäristöä kunnioittaen. Vuonna 1987 yhtiö lopetti kloorin käytön valmistuksessa ja äskettäin yritys on siirtynyt tuulivoimaan osana energianhuoltoa. Linum on erityisen varovainen vedenkäytön suhteen ja siksi sitä kierrätetään valtava osa juomakelpoiseksi vedeksi. Tärkeä asia on myös se ettei tuotanto sisällä kemikaaleja jotka olisivat haitallisia terveydelle. Tämä on huomioita myös värjäyksessä jossa käytetään Öko-Tex hyväksyttyjä väripigmenttejä. Kestävä kehitys ja ja asioiden parantaminen on heille tärkeää. Siksi tuotteissa panostetaan hyviin materiaaleihin kuten untuvaan jonka hiilijalanjälki on pienin verrattaessa mihin tahansa muuhun täysmateriaaliin. 

Suunnittelu on myös tärkeä osa Linumia. He ovat käyttäneet tuotteiden suunnittelussa Ruotsin parhaita tekstiilisuunnittelijoita. Ammattitaitoinen suunnittelutyö on kerännyt Linumille useita tekstiilialan palkintoja joista merkittävin Svensk Form palkinto. Suunnittelutyö on on tuottanut ajattomia sekä klassisia malleja ja kokoelmia. Tuotteet on tunnistettavissa laadun lisäksi myös ulkoasusta Linumin tuotteiksi. Jokaisen sesongin myötä markkinoille tulee uusia tuotteita joita voi yhdistellä ja sovitella keskenään. 
Tuotteiden yhdisteltävyys tekee niistä pitäkäaikaisia kodin kaunistajia joihin rakastuu ajanmyötä enemmän ja enemmän. 

Postauksen huikeat kuvat on syksyn 2014 kuvastosta, kuvien käyttö Textil kompanin luvalla. Postaus toteutettu yhteistyössä Textil kompanin kanssa.
Kiitoksia Marina ja Janne!