Uusin mylläys

25.7.2014 Yleinen 2 kommenttia
Keväällä katselee omien istutusten kasvua ja välillä tulee halu tehdä jotain muutoksia. Keväällä pyörittelin mielessäni takapihan istutuksia. Lyhdyn luona oleva puolipyöreä penkki alkoi olla liian täysi ja halusin keventää sitä. Nyt penkissä on kasvamassa kolme tuoviota ja kaksi mangoliapensasta. 
Takapihalla kivien ja laattojen harmautta piristää tänä kesänä punaiset kannat. Toivotaan että ensi kesänä saamme nauttia myös mangolian kauniista kukista. 

Puolipyöreän penkin kukkaset sai uuden paikan talon reunustalla sijaitsevasta istutusalueesta. Ennen siinä oli valtavasti Vuorenkilpeä. Valtavan vuorenkilpiryppään vuoksi takapiha näytti kuitenkin epäsiistiltä ja turhan rennolta. Halusin siihen selkeämpää istutusaluetta ja siirsin siihen puolipyöreän kukkapenkin istutukset.

Istutusalueessa on vain kaksi kukkivaa kasvia joissa molemmissa on valkoinen kukka. Kuunliljoissa on harvoin kaunis kukka, mutta itse tykkään tästä valkoisesta kukasta. Syksyn tullen myös syyshortensia puhkeaa valkoiseen kukkaan.

Havut pääsee nyt paremmin esille ja erottuvat kauniisti harmaata seinää vasten. Uuteen isututus alueeseen investoin syyshortensian lisäksi köynnöshortensian ja puupioneja. Itse olen kovin tyytyväinen lopputulokseen. Ennen talven tuloa pitäisi vielä selvittää puupionin talvehtimisesta meidän vyöhykkeellä.

Takapiha piristyi kummasti ja on syksyn tullen kiva palata mökiltä kotiin lopputulosta ihailemaan.
Päivä alkaa olla taputeltu ja takana onkin mitä mainioin päivä. Syntymäpäiväsankari jäi ilman kakkua, mutta sain nauttia hyvistä ruoista Eliittikisoissa. Mikä parasta katsomon tunnelma oli aivan huikea, kiitoksia meidän poppoolle mahtavasta illasta!