Aurinkoiset päivät Jyväskylässä

Viime viikonloppuna olimme messu- ja rallireissulla Jyväskylässä. Perjantaina menimme tyttäreni ja hänen kumminsa kanssa messuille. Messuille menimme satamasta laivalla, joka oli oiva valinta helteisenä päivänä. Perillä olimme heti messujen auettua ja saimme alkuajan  tutustua rauhassa kohteisiin. Messualue oli hyvin tiivis ja sisälsi paljon myynti- ja esittelykojuja. Lienee sen vuoksi tuli kiinnitettyä paremmin huomiota kohteiden sisätiloihin. Muutenkin messualue oli hienoinen pettymys ja mietin tätä lähinnä asukkaiden kannalta. Mainostetut Äijälänrannan messut olikin rannalla josta sai katsella pusikkoa ja ehkä hiukan saattoi nähdä järveäkin. Itselläni on hyvässä muistissa Kuopion asuntomessut joissa ranta oli suuressa roolissa. Messut jäivät hyvin mieleeni ja odotin jotain samankaltaista tämän vuotisilta messuilta.Kohteista kiersimme itseämme kiinnostavimmat ja kohteet jotka oli sisustettu “huonekaluliikkeen omaisesti” jäi kokonaan käymättä. Itseäni viehätti kohteet joissa oli kodikassisustus. Näistä mainittakoon Muurametalot, Kirsi Valantin sisustama kohde ja Heikkisen perheen koti. Messujen suosikikseni nousi Kannustalojen Lato jonka oli suunnitellut Helena Karihtala. Ihastelen Karihtalan suunnittelemia kohteita ja tälläkin kertaa hän oli onnistunut hienosti. Lato oli mieluinen myös pihan suhteen. Kannattaa kurkata Kannustalojen sivuille josta löytyy tietoa ja kuvia kyseisestä kohteesta. 
Omat kuvani on lähinnä pieniä yksityiskohtia eri kohteista jotka oli itselleni mieluisia.

Kuusi tuntia messuilla helteisenä päivänä oli riittämiin aikuiselle ja tyttärelle. Messujen jälkeen lähdimme vielä ostoksille, ja syömään. Päivän touhut sai ihmettelemään lapsen kestävyyttä, ainakin itselleni maistui uni illalla. Lauantai meni rallien merkeissä ja jännitystä piisasi loppuun saakka. Hienosti Jari-Matti hoiti osakilpailuvoiton. Voitto kruunasi loistavan viikonlopun, joka sisälsi paljon mieluista ohjelmaa.