Pyhäpäivän puuhat

18.8.2014 Yleinen 0 kommenttia
Etupihan kukkapenkki on kasvanut hurjasti muutaman vuoden aikana. Kasvit on osittain jääneet toistensa peittoon. Kukkapenkki on omaan makuuni turhan epäsiisti joten ajattelin ryhtyä harvennus hommin. Penkistä olen ottanut kasveja takapihan kukkapenkkiin ja nyt sain ison kukkapenkin maakellarin rinteeseen. Eilen aloitin urakalla siistimään penkkiä ja jakamaan kasveja. Pihlajan alla olevat liljat jäävät hamillisesti pihlajanoksien peittoon. Liljoja olen siirtänyt lähemmäksi muuria sekä uuteen kukkapenkkiin.

Alaosan penkin on kokonaan valloittanut Lamohietakirsikka, joten ajattelin siirtää sen pihlajan alle. Lamohietakirsikan tilalle laitan kärhöä jonka kasvua on helpompi ohjailla ja näin muutkin kukat pääsee esille.

Lamohietakirsikan kaveriksi ajattelin laittaa kuunliljaa ja kalliokieloja. Saa nähdä mitä ideoita siirtopuuhissa syntyy. Omat “tutut” kasvit tuntuu näin loppukesästä tympeiltä, mutta täytyy keksiä jotain uutta asettelua piristykseksi. Alla kuvaa keväältä jolloin kukkapenkki näytti vielä hyvin siistiltä, aika hurja kasvu kesän aikana.
Eturivissä näkyvät isot kuunliljat pääsi takapihalle olohuoneen ikkunan alle. Kaverikseen ne saivat mökiltä tuomani syyshortensiat. Niistä ja muista projekteista myöhemmin lisää.