Olohuoneen ikkunan alla

27.8.2014 Yleinen 0 kommenttia

 Alkukesästä sanoin miehelleni että taidan vähentää kukkapenkkejä kun vietämme kesät mökillä. Asiat ei aina mene suunnitelmien mukaan ja niin taisi käydä tälläkin kertaa. Takapihan seinustan lähellä olevissa penkeissä oli vuorenkilpeä jonka kiusaksi oli kasvanut vuohenjuuri (rikkaruoho). Reippaana tyttönä nostin kasvit ja rikkaruohot penkistä, mutta nurmikonsiemen ei tuntunut enää hyvältä vaihtoehdolta(alkuperäinen suunnitelma). Halusin tilalle jotakin selkeää, huoliteltua ja erityylistä kuin aiemmat kukkapenkkini. 
Aiemmin ehostamastani penkistä löytyy kuvia Uusin mylläys -postauksesta.
Tähän olohuoneen ikkunan alla olevaan penkkiin halusin jotakin punalehtistä kasvia. Pitkien etsintöjen jälkeen tärppäsi ja löysin mieluisan kasvin joka on Kääpiöpurppurahappomarja. 
Pensaan kaveriksi siirsin etupihalta erilaisia kuunliljoja ja katajan. Pylvään luona näkyvä tukikeppi kuuluu kirjavalehtiselle köynnöshortensialle. 
Syyshortensiat toin mökiltä kotiin, näin niiden kukinnasta voi iloita enemmän. Niiden kauniit kukat on kiva napata myös maljakkoon sisätiloja koristamaan. Ikkunoiden alla oleva kukkapenkki kaipaa vielä hiukan viimeistelyä. Penkin reunaan laitan reunanauhan ja voisin sen jälkeen kuvata takapihan penkit yhdessä. Seinän vieressä olevien penkkien lisäksi takapihalla on puolipyöreä penkki jota koristaa havut ja kaksi mangoliapensasta.
 Näiden mieluisten hommien lisäksi syksyn ohjelmaan on kuulunut myös ikkunoiden peseminen. Homma josta en pidä yhtään, mutta näiden inhottavien hommien valmistuminen tuo aikas hyvän mielen itselle. Ikkunoiden pesusta oli muutakin hyötyä, sillä löysin ullakon ikkunasta oivan paikan kuvata maakellerin rinnettä kukkineen.  Toivotaan viikonlopuksi kauniita ulkoiluilmoja jotta saan kukkapenkkini valmiiksi. 
Vähentämisen sijaan niitä taitaa olla ainakin kaksinkertainen määrä entiseen nähden..se niistä suunnitelmistani.