Lastenhuoneessa

Uusimmassa Divaanilehdessä oli hyvä artikkeli lastenhuoneen sisustuksesta. Artikkelissa käsiteltiin asiaa lasten kannalta ja korostettiin kuinka lapsen täytyisi voida vaikuttaa huoneensa sisustukseen. Artikkelissa korostettiin myös leikkitilan tarpeellisuutta ja kalustevalintoja. Lapselle ei kuulu ostaa kalliita ja hienoja huonekaluja, ettei lapsi joutuisi pelkäämään niiden vahingoittumista. Kyseisestä artikkelista jäi erityisesti kyseiset kohdat mieleeni.

Jäin miettimään asiaa omien lasteni kannalta, erityisesti keskimmäisen lapsemme. M…. oli  5-vuotias, kun hän kertoi haluavansa sisustaa oman huoneensa. Huoneeseen hän olisi halunnut Eero Aarnion Kupla-tuolin ja XL-kokoisen Tuplakupla-valaisimen. Äitinä huoneen sisustus kuulosti kovin erikoiselta, mutta tyttäreni mielestä tällainen huone vaikutti hienolta.  

Myöhemmin keskustelimme tyttären kanssa rahan käytöstä, kun hän olisi halunnut tuhlata rahojaan pieniin ostoksiin kuten Littlest Pet Shop- leluihin. Kerroin, että rahaa kannattaa käyttää harkiten ja sitä voi myös säästää isompia hankintoja varten. Seuraavana päivänä neiti ilmoitti ettei tarvitse kukkaroa, koska laittaa kaikki rahansa säästöpossuun. Kysyin mihin hän aikoo säästää ja hän kertoi alkavansa säästää Eero Aarnion Kupla-tuoliin. Tästä alkoi kova säästäminen ja säästöpossuun on kertynyt mm. synttärirahat ja virpomispalkkiot. Määrätietoinen tytär jatkoi säästämistään ahkerasti. Halusin myös Eeron tietävän tyttäreni säästämisen kohteesta ja siitä kuinka pientä tytärtäni kiinnostaa hänen suunnittelemat tuotteet. Laitoin asiasta sähköpostia Eerolle ja hän vastasi tyttärelleni näin:
Hei pikku M….,
Oletpa sinä varsin hämmästyttävä viisivuotias.
Ilahduin suuresti saadessani tietää, että minulla on
kaltaisesi pieni ihailija, joka pitää suunnittelemistani
tuotteista noin paljon.
Toivotan sinulle ja perheellesi
oikein hyvää ja iloista kesää.
Lämpimin terveisin

Eero Aarnio
Luin kirjeen tyttärelleni jonka posket alkoi hehkua punaisina ja suu levisi hymyyn. Uskonpa, että tämä kirje on innostanut jatkamaan tyttäreni säästämistä. Säästäminen jatkuu edelleen ja toivon, että jonakin päivänä rahat ovat kasassa tuolia varten. Uskon että tuoli kulkisi tyttäreni mukana kodista toiseen, hieno tarina seuranaan.

Tytär täyttää kahden viikon päästä kahdeksan vuotta, arvaatte varmaan mihin synttärirahat menee

(Kirje julkaistu Eero Aarnion luvalla)