Pellavaa kattaukseen

Pellava on yksi lempimateriaaleistani ja pellavaa näkee meillä monessa kohtaa. Pellava antaa ihanaa ilmettä ja lämpöä myös kattaukseen. Pellava on kestävä ja ajaton materiaali. 

 Omien kaappini kätköistä löytyy itselle erittäin tärkeitä pellavatuotteita.  Yksi niistä on häälahjaksi saatu Lumihiutalepöytäliina. Pöytäliinan saimme sukulaisilta häälahjaksi ja se on ollut mukana juhlassa sekä arjessa. Lahjana saatu liina on muisto juhlasta, mutta myös muullakin tavoin erikoinen. Lumihiutalepöytäliina on Rusilan Hannelen omaa tuotantoa. Hannele on minulle tuttu jo lapsuuden käsityökerhoista ja lähivuosina olen päässyt tekemään hänen kanssa yhteistyötä tuotesuunnittelun suhteen. 

Hänen tuoteperheeseen kuuluu myöskin kuvassa näkyvä Jenni- astiapyyhe. Toivoin häneltä pyyhettä mustana ja näin hän otti myös mustat astiapyyhkeet tuotantoonsa. Kudostyyli tulee minusta hienosti esille myös mustassa värissä. Pellava tuo tietynlaista lämpöä ja särmää mustaan väriin, itse tykkään kovasti tuotteesta. 

Reilu vuosi sitten olin Hanneleen yhteydessä toiveideni kanssa. Tällä kertaa toivoin häneltä pellavaista lautasliinaa. Pitkien etsintöjen jälkeen lautasliinoihin löytyi hänelle miuluisat tykötarpeet. Tämän jälkeen Hannelen pajalla alkoin koneiden pauke ja ompelukoneen surina. Tuloksena kaunis Riina- lautasliina jota saa valkoisena ja pellavanvärisenä. 
Kauniit tekstiilit luo hienon pohjan kauniille kattaukselle, jonka viimeistelee astiat, kukat ja kynttilät. Herkullisia ruokia unohtamatta ja tietenkin seura,a jossa ruoan nauttii. 
Kuvissani näkyy Hannelen muutama ihastuttava tuote. Pirteän käsityöläisen tuotteineen löytää tänään ja huomenna Joensuusta Sadonkorjuu- tapahtumasta. Syksyn aikana Hannele avaa oman verkkokaupan, mikä mahdollistaa tuotteiden ostamisen myös muuallapäin Suomea asuville. Syksyn aikana esittelen teille myös muita Hannelen verkkokaupan hyllyillä olevia tuotteita sekä hänen tuotantotilansa.