Liukuvasti kalkkimaalilla

16.9.2014 Yleinen 2 kommenttia
Lastenhuoneen tehtosteseinän maalaus on ollut mietinnässä jo kauan. Tytöt eivät ole kuitenkaan päässeet maalin väristä yhteisymmärrykseen. Tänä syksyny neitokaiset ovat olleet muutenkin jatkuvasti napit vastakkain ja isompi neito alkoi toivoa omaa rauhaa. Teimme pienestä vierashuoneesta hänelle huoneen jossa hän nukkuu. Siellä hän saa rauhan lukemiselle sekä läksyjen teolle. Tyttöjen nykyinen huone tuli nuoremman tytön käyttöön ja se onkin hänelle mieluinen värityksen vuoksi. Huoneessa on vaaleanpunaisen eri sävyjä, limeä, mustaa, harmaata ja paljon valkoista mistä tytär tykkää. Vaaleanpunainen on myös tytön lempiväri ja luonnollisesti maalattavan seinän väritoive. Tilasimme verkkokaupasta Kaklitir- maalia värillä Sheashell. 
Teimme koemaalauksen ja maalin sävy osottautui liian hennoksi. Emme halunneet heittää maalia hukkaan ja sain idean liukuvärjätystä seinästä. Mietin että seinä voisi olla alhaalta tumma ja vaalentua ylöspäin. Tällä seinällä on kerrossänky joka olisi peittänyt tummemman osan seinästä. Joten päädyimme tekemään maalauksen vaakasuunnassa vasemmalla tummaa joka vaalenee oikeaan nurkkaan. Sheashell värin kaveriksi tilasimme Antiquerosa- maalia. Vasemman nurkan maalasin Antiguerosalla jota aloin pikku hiljaa vaalentamaan Sheashell- maalilla.

Lopputulos oli huoneen asukkaan mieluinen, vaikka itse olisin tehnyt tummasta osasta levemmän. Olin kuitenkin tyytyväinen, että lopputulos miellytti asukasta ja sehän onkin tärkeintä.

Alkusyksystä teimme pienet hankinnat  “uusiin huoneisiin” valojen muodossa. Tytöt sai valita itse miuluisat valaisimet. Nuorempi tyttö halusi koota oman valaisimensa yksittäin myytävistä palloista. Tilausvahvistuksessa näkyi hänen tilaamat pallot, joita katsellessa hän tuumi “noista tulee aika makeet”. Makeet niistä tulikin ja toimivat kivasti yövaloina, nyt kun yöt alkaa olla pimeitä. 
Huomenna vaaleanpunaisen huoneen asukas täyttää 8 vuotta ja hän toivoi lahjaksi koria lelujen säiltykseen. Voisin esitellä huoneen ilmettä tarkemmin, kun saamme sijoitettua lahjan paikalleen.