Hempeitä sävyjä

18.9.2014 Yleinen 2 kommenttia
Lastenhuone on harvoin kuvaus kunnossa. Seinän maalauksen jälkeen siivosin huoneen ja toivottavasti siisteys säilyy lauantaihin saakka jolloin juhlimme huoneen asukin synttäreitä. Tähän asti huone on toiminut tyttärien yhteisenä huoneena ja kaikki lapset ovat nukkuneet tässä huoneessa. Tänä syksynä vanhempi tytär alkoi kaivata omaa aikaa ja teimme hänelle oman huoneen pienestä vierashuoneesta. Muutoksen myötä yksi sänky lähti pois tästä huoneesta ja näin huoneeseen tuli lisätilaa leikeille. 

Muutoksista huolimatta jätimme huoneen lähes ennalleen, huoneessa on vanhemmankin tytön vauvakuva ja työskentelytaso mollemmille neideille. Tytöt tykkää askarrella ja pirtää yhdessä joten omat työpöydät tulee olemaan käytössä jatkossakin.
Lastenhuoneen säilytysratkaisut on iso haaste. Itse olen tehnyt paljon erilaisia säilytyspaikkoja. Kuvan mariskooleissa on tyttöjen kynsilakat, koruja ja ponskarit. Ponskarit joita löytää siivotessa ympäri kotia, muttei silloin kun niitä tarvitsee. Pontskareiden säilytyspaikka on helpottanut hiukan asiaa ja itsekin kiikutan löytämäni ponskarit kulhoon.
Työtasojen alla on paljon erilaisia säilytyslaatikoita joissa sijaitsee tyttöjen pieniä leluja ja askartelutarvikkeita. Pienemmän neidin lempiharrastus on piirtäminen ja varsinkin Top Model- vihkot jotka näkyy kuvassa näteissä pinoissa (kuinkahan kauan).  

Pikkuveljen sänky sijaitsee kerrossängyn alapuolella jossa on myös pieni taso työskentelyä varten. 

Eilen huoneeseen saapui muutama juttu synttärilahjan muodossa. Yksi niistä on iso mintun värinen säilytyskori jossa on tarkotus säilyttää pehmoleluja ja majan rakennusvilttejä. Toinen uusi juttu on koulupöydän vieressä (ylin kuva) sijaitseva nahkainen ripustusjärjestelmä johon on päässyt jo kaksi synttärikorttia. Synttärikortit tuntuu olevan lapsille tärkeitä ja nyt niille on oma paikkansa. Myöhemmin ripustusjärjestelmää voi käyttää mm. piirustusten esille laittoon. 

Kuvassa syntyy kuminauhakoru joita onkin tehty urakalla. Taitaa olla tähän astisista lahjoista suosituin.
Yläkuvassa esimerkki kuinka asian tulisi toimia. Askatelutarvikkeet on lajiteltu laatikoihin jotka voi ottaa esille askarrellessa. Askartelun jälkeen tavarat voi koota laatikkoon ja laittaa laatikon paikalleen. Teoriassa toimivaa, mutta käytännössä ei toimi läheskään aina. Yritän ajatella asioita lasten kannalta helpoiksi ja että he oppisivat järjestelmällisyyttä sekä huolehtimaan tavaroistaan. He ovat kuitenkin vielä lapsia, joten täydellisyyttä ei voi vaatia, mutta näin he harjoittelevat asiaa.