Eilen juhlittiin

21.9.2014 Yleinen 0 kommenttia
Tänäänkin olemme saaneet nauttia vielä kauniista ja lämpimästä syyspäivästä. Päivän olemme ulkoilleet pihalla ja metsässä.  Metsästä löytyi hiukan puolukoita ja kaunista katseltavaa. Ruska alkaa olla parhaimmillaan. Syksy on hemmotellut meitä usein lämmöllä ja kauniilla auringonpaisteella. Eilenkin saimme kauniin päivän viettää syntymäpäiväjuhlia. 
Lapsille syntymäpäiväjuhlat ja niiden järjestely on tärkeä asia. He ovat saaneet itse miettiä leivonnaiset ja teeman. Tällä kertaa Miranda-nalle ja hempeät sävyt pääsivät osaksi syntymäpäiväjuhlia. 
Juhlien sankari on hyvin tarkka visuaalisesta ilmeestä ja kertoi mitä mihinkin tulee. Ruokapöytään hän halusi kukkia, kynttilöitä ja astiat. Tarjottavat hän halusi sivupöydälle, etteivät ne sotkisi hänen tekemää kattausta. Isosisko silitti pöytään liinan tai ainakin toisen reunan liinasta ( ; .
Kakkutoiveena oli sama kakku, mitä tein rapujuhlille, mut pelkästään vatuista ei tällä kertaa mustikkaa. Kakun koristeeksi sulatin metsävatut pakastimesta ja karhunvadelmat kävimme keräämässä mummolasta. 

Toinen kakkutoive oli appelsiinisuklaakakku, mutta lähikaupassa ei ollut appelsiinituorejuustoa myynnissä. Kaupasta löytyi kuitenkin sitruunatuorejuustoa ja sitruunavalkosuklaata, joten päätin hiukan soveltaa. Sitruunakakun pohjaksi tein unelmatorttupohjan pienellä määrällä kaakaojauhoa. Hyytelön tein kermasta ja sitruunatuorejuustosta. Kakun päälle hyydytin liivatteella sitruunamehua. Sitruunavalkosuklaasta tein koristeita ja raastoin suklaata hiukan kakun päälle. Soveltaen syntyi kakku, jota taidan leipoa toistekin, niin hyvää ja raikasta se oli. 

Kakkujen lisäksi isosisko leipoi mokkapalakuppikakkuja. Pöydästä löytyi myös lohipiirakkaa, cocktailpiirakoita, rockyroadeja ja muuta napsittavaa. 

Taas on yksi vuosi lisää lapsukaisella ja mukavat juhlat vietetty. Syntymäpäivät ovat myös aikuisille mieluisia, silloin näkee sukulaisia, ystäviä ja lasten kavereita. Kahvittelua ja kuulumisten vaihtamista rennossa seurassa. 
Illan pimetessä nappasin vielä pari kuvaa ruokailutilasta, joka sai vangittua katseeni useaan otteeseen illan aikana. Kynttilät ja kukat ovat niin kauniita, ihanan tunnelmallista.