Lumiset lehdet

23.9.2014 Yleinen 0 kommenttia
Aamulla ulkona oli kovin valkoista, yön aikana oli satanut lunta. Näky oli jotenkin hassu, kun ruskan värjäämät lehdet oli kuorrutettu lumella. Lehdet olivat keränneett lunta ympärilleen ja puiden oksat olivat notkollaan lumien painosta. 

Ensilumen varhainen tuleminen ihmetytti myös lapsukaisia, lumesta huolimatta joulun tulokaan ei aikaistu. Pettymuksen jälkeen piti kuitenkin ottaa ilo irti lumesta ja laskea muutama liukurimäki. 

Eiköhän nämä lumet pian häviä, mutta ilmojen vaihteleminen pistää miettimään ympäristöä ja näitä rajuja sään vaihteluja. Sunnuntaina mittari näytti +20 astetta ja nyt ollaan nollan tietämillä sohjon keskellä. Voi luonto parkaa mitä joutuu kestämään. Meille ihmisille nämä ilmojen vaihtelut taitavat hoitua järkevällä pukeutumisella.