Puuhat pimeinä iltoina

6.10.2014 Yleinen 0 kommenttia
Syksy on minulle yleensä käsitöiden aikaa. Pimeällä kodin sisätilat vetävät puoleensa ja tekeminenkin siirtyy enemmän sisätiloihin. Käsitöiden rinnalle on tullut myös piirtäminen, mistä innostuin viime syksynä opiskellessani. Loistavat opettajat osasivat hommansa ja saivat rohkaistua minutkin piirtämään. Ehkäpä ne olivat Johannan kannustavat sanat  (“Piirtäminen ei ole lahjakkuudesta kiinni vaan sitä voi oppia tekemällä”) tai ehkäpä se oli Erkin vaativa arvostelu. 
Jokin asia kuitenkin rohkaisi tekemään ja harjoittelemaan. Sama asia niin kuin muissakin asioissa niin myös piirtämisessä, on työ. Mitä enemmän teet jotakin asiaa, sitä paremmaksi tulet. Tämä asia tulisi muistaa kaikessa mitä teemme, haaveet ja taidot vaativat työtä. Oli kyseessä sitten huippu-urheilija tai ensiaskelia ottava pieni lapsi. Tekemisen kautta olen itsekin oppinut valokuvauksesta ja piirtämisestä sekä saanut mm. maratonhaaveeni toteutettua. Toivon, että itselläni säilyisi uuden oppimisen into läpi elämän.