Perheen päivä

11.10.2014 Yleinen 0 kommenttia
Päivällä pakkasin omat ja muutaman kaverin lapset autoon, kun suuntasimme Perheen päivään Ykshongantielle. Päivän tapahtuma toimi avointen ovien päivänä  Elämysmantsille, jonka yrittäjät halusivat viestittää yrityksen toimintaa perheille. Itselleni yritys on tuttu muutaman vuoden ajalta, kun lapsemme ovat hyödyntäneet heidän leiritarjontaa kesäisin. Toinen tytöistä on osallistunut eräleireille ja molemmat tyttäret hevosleireille.
Yrityksen takaa löytyy lämminhenkinen perhe, jonka tykö on aina yhtä ihana mennä. Perheen äiti Meeri toimii organisaattorina, joka siinä sivussa pyöräyttää ruoat vaelluksille ja leireille. Perheen isä Ismo toimii työjuhtana, kuskina ja rakennusmiehenä. Perheen lapset tuovat oman panoksensa yrityksen toimintaan auttaen vaellus- ja erätoiminnan pyörittämisessä. Ellin hyppysissä pysyy mönkkäri kärryineen, Pekka opastaa metsästysapajille ja Villen avuliaisuus sekä ystävällisyys on tehnyt lapsiimmekin suuren vaikutuksen. Tällaista toimintaa tarvitsemme Pohjois-Karjalaan. Ylpeänä voi viedä vieraat nauttimaan luonnosta ratsastaen tai metsästäen. Mikä parasta, toimintaa ja elämyksiä tarjoavat iloiset ja aidot ihmiset. 

Keppihevoskilpailun pieni osallistuja / Meeri kasvomaalauksessa

Ihanan perheen työvälineenä toimivat eläimet. Tilalla pääsee ihastelemaan islanninhevosia, pientä shetlanninponi vanhusta, kissoja, koiria, kaneja ja kanoja. Tänäkin päivänä eläimet olivat läsnä ihmisten  seassa. Talutusratsastuksessa varmaa kyytiä antanut Mamma oli laittautunut päivään viimeistä päälle (kuva alla). Kukko terhisteli ylpeänä ja kana muni meille näytösluontoisesti munan. Tilan kissat kiehnäsivät ihmisten luona ja toinen heistä hauskuutti lapsia tulemalla tallin tuuletusaukon kautta ulkoilemaan.
Päivä tarjosi kyytiläisilleni tunnin vaelluksen maastossa, heppasuunnistusta, kasvomaalausta, talutusratsastusta, ekoase- ammuntaa ja keppihevoskilpailun. Tapahtuma oli mainio aloitus lasten syyslomalle.