Harmaaseen päivään Madeiran aurinkoa

26.10.2014 Yleinen 0 kommenttia
Madeirasta on muodostunut perheemme lempikohde ja paikka jaksaa kiehtoa kerta toisensa jälkeen. Syyslomalla tehty Madeiran reissumme oli meidän neljäs, eikä varmastikaan viimeinen. Kohde tarjoaa paljon aktiviteettejä ja nähtävää. Lasten kasvaessa ohjelmaa on pystynyt lisäämään ja tälle reissulle oli suunnitteilla perinteisen Levadavaelluksen lisäksi autonvuokraus ja katamaraaniretki.
Lomamme alkoi maanantaina, jolloin suuntasimme Helsinkiin lomalennolle. Saavuimme Madeiralle hyvissä ajoin, mutta päivä meni aikaisen herätyksen (klo 3.30)  ja aikaeron vuoksi lepäillessä. Tiistaina olimmekin jo pirteämpiä ja kamerakin pääsi ikuistamaan kaunista auringonnousua. Meidän parvekkeelle näkyi auringonnousu, jota oli hienoa ihastella päivän touhuja aloittaessa. Lämmin syysaurinko helli meitä ja ensimmäinen ehjä päivä meni lasten uintivimmaa taltuttaessa.
Keskiviikkona suuntasimme retkelle, joka oli 7 kilometrin mittainen Levadavaellus. Aiemmat matkamme olemme tehneet keväällä, joten oli kiva päästä ihastelemaan syksyistä Madeiran luontoa. Syksy näkyi luonnossa vähäisempänä kukkien määränä. Vuodenajasta huolimatta kauniit näkymät saivat taas huokailemaan.
Lapset jaksoivat kävellä (juosta) reitin hienosti. Esikoista harmitti hiukan oppaan ripeä tahti. Hänestä olisi ollut kiva tutkia luontoa ja ikuistaa kauniita asioita enemmän kameran muistiin.
Oikeanpuoleisessa kuvassa kermaomenoita
Reitin varrella oli erilaisia hedelmiä, joita olisi voinut ostaa maanviljelijöiden pienistä “kojuista”. Hedelmien ja kukkien ihastelun lisäksi, lapsille taisi olla aika jännä kohta, kun reittimme kulki yhden luolan läpi. 
Kukkarakkaana ihmisenä silmäni haki joka ainoan kauniin kukkasen. Eikä voinut olla huomaamatta tuota joulutähteä jonka vieressä polkumme kulki. Täällä meillä on totuttu hiukan erikokoisiin joulutähtiin, joten puu näytti hiukan oudolta omaan silmään.
Reippailun jälkeen siirryimme lounaalle, jossa oli tarjolla herkullista sipulitomaattikeittoa. Ruokailun jälkeen pääsimme ihastelemaan merta, kun kuljimme linja-autolle rannassa sijaitsevaa tietä pitkin.
Linja-automme pysähdyspaikka sijaitsi kauniin Kotkakallion juurella. Kallion olemme nähneet aiemminkin, mutta siltikin sen jylhyys ihastuttaa. Opas kertoi, että kalliolle tehdään kiipeilyretkiä. Retki kuulosti aika mielenkiintoiselta.. olisi varmasti huikea kokemus.