Jouluvalo kävyistä

Männynkäpyjä on kiva käyttää erilaisiin askarteluihin. Kerään käpyjä “talvivarastooni” jo kesällä ja täydennän varastoa syksyllä. Kerättyäni kävyt annan niiden rauhassa kuivua ja aueta. Käpyjen autettua ne puhdistuu hyvin ja näin askarrellessa tulee vähemmän roskaa. 
Jokunen vuosi sitten tein kävyistä ja jouluvaloista koristeen joulukattaukseen. Olen tykännyt koristeesta paljon ja tänä syksynä olen tehnyt tällaisia koristeita myös erään ravintolan joulusisustukseen. 
Käpyjen kuivuttua maalaan niihin ohuen maalikerroksen valkoisella spraymaalilla. Maalin kuivuttua kiinnitän kävyt pienillä rautalangan pätkillä paristokäyttöiseen Led-valonauhaan. Clas Ohlsonin led-valonauhassa kulkee kaksi johtoa jokaisen ledin välissä. Laitan kävyn johtojen väliin ja pyöräytän muutaman kierroksen ohutta rautalankaa kevyesti johtojen ympärille. Näin käpy pysyy johtojen avulla valonauhassa kiinni. Täytän koko valonauhan laittamalla käpyjä “jonoksi”, käpyjen koosta riippuen yhteen valonauhaan menee noin 50 käpyä. 
Lumet on sulanut jälleen kerran pois, joten nyt on hyvä aika kerätä käpyjä askarteluja varten. Tällaiset askartelut on kivoja tehdä myös lasten kanssa. Lapset kerää innolla käpyjä, kun tietävät että he pääsevät askartelemaan.