Askartelua muovailumassasta

29.11.2014 Yleinen 2 kommenttia
Askarreltiin tänään lasten kanssa muovailumassasta joulukuusen- ja lahjapakettien koristeita. Muovailumassa on merkiltään Kapel ja kyseinen massa kovettuu itsestään. 
Kaulitsimme massasta noin millin paksuisen levyn. Kaulitsemisen jälkeen painoimme kuvion pitsiliinalla ja osa sai kuvion kristallilasista. 
Kuvioidusta taikinasta teimme piparkakkumuotilla sydämiä ja lasin suun avulla ympyröitä.

Teimme sydämiin ja ympyröihin tulitikulla reiän jonka läpi voi pujottaa narun. 

Mikäli koristeita haluaa käyttää lahjapakettien koristeena, pakettikortin asemassa voi niihin painaa lahjan saajan nimen koholeimasimilla (omat leimasimeni olen hankkinut Granitista).

Yläkuvassa näkyy kuvio jonka tein kristallilasilla. Meillä on vain noita tavallisia kristallilaseja, mutta luulenpa että Hobstar-laseista tulisi vielä kivempi kuviointi koristeisiin. Tällä tekniikalla voisi tehdä kuvioinnin myös sokerimassaan (jolla koristellaan mm. täytekakkuja). Sellaisen kakunhan voisi tehdä jouluksi, olisi ainakin trendikäs joulukakku..pitäisi saada vielä Hobstar-lasi itselleni. Katsotaan päätyykö idea joulupöytään saakka.  
Kuusen koristeeksi päätyvät sydämet sai juuttinauhan kaverikseen. Koristeet olisi kevyet ripustaa, vaikka huonekuuseenkin.