Kakku itsenäisyydelle

Viime viikon lauantaina askartelimme lasten kanssa muovailumassasta kuusenkoristeita ja pakettikortteja. Askerrellessa sain idean tehdä kristallilasilla kuvioita muovailumassaan. Kuviosta tuli hieno ja ajattelin kokeilla ideaa myös sokerimassan kuviointiin. Tämän kauempaa en malttanut ideaani haudutella, joten tein kakun itsenäisyyspäivän kunniaksi. 

Sokerimassalla koristellun kakun sisuksen tein vaniljahyydykkeestä, sokerikakkupohjasta ja limetahnasta.
Vaniljatäyte:
7 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora vanillaa
5 dl vaniljajogurttia
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl vettä (sitruunamehua)
Tein sokerikakkupohjan pyöreällä vuolla josta leikkasin kolme yhtä korkeaa ympyrää. Vuoan pohjalle laitoin sokerikakkupohjasta leikatun ympyrän ja päälle levitin limetahnaa. Seuravaaksi laitoin vaniljatäytteestä 1/3 osan. Jatkoin niin, että kakkuun tuli kolmekerrosta sokerikakkupohjaa ja kolme kerrosta vaniljatäytettä. Annoin kakun hyytyä yön yli ja koristelin.
Jouluksi ajattelin muokata kakuntäytteen jouluisemmaksi. Ehkäpä laitan ripauksen konjakkia, vaniljarahkaa ja luumuhilloa. Koristeet voisi tehdä samalla tavoin, mutta tällä kertaa lasina voisi toimia suuren suosion kerännyt hobstarlasi. Täytyisi vielä hommata itselle sellainen seuraavan kakun kuviointia varten. 
Illalla voi kakkua syödessä ihastella linnan uutta ilmettä ja kauniita asuja hyvässä seurassa. Pakkaan kakun sekä pullon kuohuvaa kyytiin ja ajelen perinteiseen serkkujen iltaan. Tänä vuonna kokoonnumme jo viidennen kerran askartelemaan yhdessä, perinne joka kuuluu joulun odotukseen. 
Hyvää itsenäisyyspäivää!