Lasten nukkuessa

9.12.2014 Yleinen 0 kommenttia
Puhelinta selatessa löysin kuvan, joka on otettu kaksi vuotta sitten. Ompelukone oli tuolloin käytössä erityisesti lasten nukkuessa. Tein paljon joululahjoja itse ja muutama päivä ennen joulua päätin toteuttaa visioni jouluvieraan asusteista. Asusteiden tekeminen oli ollut jo pidemmän aikaa suunnitteilla ja lopullinen päätös sen toteutukseen syntyi Joulutarina elokuvan katsomisen jälkeen. Kolme päivää ennen joulua poikkesin Eurokankaassa josta löysin tarvitsemani materiaalit. 
Päässäni oli vahva mielikuva valmiista asusta ja kaavana käytin jouluvieraaksi tulevan henkilön kylpytakkia. Lasten nukahdettua pääsin tekemään asusteita ja joka yö taisin ommella kahteen saakka. Yöt ei kuitenkaan ihan riittäneet joten jouduin ompelemaan takin kiinnityssoljet jouluaattona naapurissamme. Naapurissa onnistui myös sovitus ja jouluvieras sai asun ylleen illan kylättelyä varten.
Viime perjantaina asu pääsi taas käyttöön joulunavajaisissa ja jouluaattokin lähestyy nopeasti. Tämännäköinen joulupukki kuuluu meidän jouluumme. Hän saa vierailla meillä niin monena jouluna kuin lapset sitä haluavat, onhan kyse heidän juhlastaan.