Hyvää yötä

10.12.2014 Yleinen 0 kommenttia
En olisi voinut uskoa miten suuri merkitys sängyllä voi olla unenlaatuun. Viime keväänä puhuin eräälle myyjälle vanhoista ja huonoksi menneistä patjoista joiden vuoksi selkä oli aamuisin kipeä. Keskustelu oli jäänyt hyvin mieleen sillä saimme seuraavalla viikolla tarjouksen, jota ei voinut ohittaa. Tarjous koski Hästens sänkyä ja alennusprosentti oli huomattava. Tartuimme tilaisuuteen ja tilasimme meille uuden sängyn. Uuden sängyn myötä olen päässyt nauttimaan prinsessaunista.
Sängyn ostaminen tuntui isolta sijoitukselta, mutta uskompa että raha ei ole mennyt hukkaan. Olen päässyt laadukkaiden unien makuun ja haluan makuuhuoneenkin näyttävän rennolta paikalta petausta myöten. Nykyään on niin kauniita ja ihanan tuntuisia lakanoita joten olisi sääli peittää niitä sänkypeitolla. Meillä viltti toimii tavallaan sänkypeittona ja lakanoiden suojana. 
Makuuhuoneessamme on iso lipasto ja liukuovikaapisto minun ja pojan vaatteiden säiltystä varten. Makuuhuoneessa on myös pieni tila pukeutumiselle ja lipaston päällä säilytän “valtavan” meikkivarastoni. Koruni ovat saaneet hienon ja kätevän säilytystilan Balmuirin korulippaasta, jonka olen saanut muutama vuosi sitten äitienpäivälahjaksi.

Vanhassa sängyssämme oli kiinteät yöpöydät ja valaisimet, joten jouduimme hankkimaan uudet. Yöpöytien etsintä ei ollut helpoin mahdollinen. Aluksi mietin, että pyytäisin ystävää hitsaamaan yöpöytien rungot ja teettäisin niihin kivitasot. Järkytyin Tulikiven marmorin neliöhinnasta, joten hylkäsin ajatuksen. Toisena vaihtoehtona mietin pöytien teettämistä ammattikoululla oppilastyönä. Suunnitelma kaatui kivipuolen oppilastöiden vastaanottajan yhteistietojen puutteeseen (muilta aloilta löytyi oppilastöiden vastaanottajien yhteyshenkilöt). Kolmantena vaihtoehtona mietin By Lassenin Twin-pöytää. Habitare-reissulla kävin katsomassa pöytää Artekilla ja petyin pöydän laatuun. Minusta se oli niin hutera ettei sille uskaltaisi laittaa kovin montaa lehteä. 
Lopulta päädyin Asplundin Tati-pöytään. Pöytää en päässyt näkemään lifenä, mutta luotin Muotimielessä- blogin Annen sanoihin, kun hän on kovasti kehunut Asplundin tuotteita. Tuotteen löytäminen ei ollut helppoa ja toimitus kesti yli kaksi kuukautta, mutta hyvää kannatti etsiä ja odottaa. 
  

Makuuhuone on minusta viihtyisä ja lakanoiden väri natsaa ikkunasta näkyvän maiseman kanssa. Toivotaan, että lumi säilyy jouluun saakka ja lunta sataisi koko Suomeen. 
Kauniita unia!