Lunta ja harmaata

Ollaan me suomalaiset aika erikoista kansaa, kun sisustamme kotimme harmaalla ja valitamme kuinka harmaata ulkona on. Onhan se harmaa kieltämättä valtavan hieno väri sisustuksessa ja se toimii lähes kaikkien värien seurassa. 
Meillä idässä luonnon harmaus on saanut valkoisen lumipeitteen ylleen ja samalla harmaan määrä lisääntyi olohuoneessamme. Saimme viime viikolla vieraan Lapualta, joka tuli luoksemme lahjakuorman kera. Onkohan tämä sitä “pohojalaasta leviää tyyliä” vai ollaankohan me oltu kilttejä. Valtavassa lahjakassissa oli mm. maukkaita körttipastilleja ja Lapuan kankureiden Uni-villahuopa. Minusta on hienoa, että ihmiset arvostavat paikallisia tekijöitä ja osaajia. Ostavat paikallisia tuotteita omaan käyttöön ja lahjaksi muille.

Villahuopa oli pakattu pahvin ympärille jossa oli kaunis kuva ja  elä hetkessä- teksti. Usein jään pohtimaan ohi kiitäviä päiviä ja tätä hetkessä elämistä. Tähänkin päivään on mahtunut paljon asioita, kuten vierailu leikkauksesta päässeen äitini luona, jouluvalojen ripustamista, piparkakkutalon suunnittelua, lumitöitä, ruoanlaittoa jne. 
Elinkö hetkessä, kun nautin lumitöitä tehdessä raikkaasta ilmasta ja ihastelin kaunista pihlajaa jouluvaloineen? Mitä hetkessä eläminen oikeastaan tarkoittaa?

Luulempa, että joulunaika on meille monelle omalla tavallaan hetkessä elämistä. Osaamme nauttia arjesta ja yhteisistä hetkistä perheen kanssa. Varmasti jokaisella on tapansa elää hetkessä ja nauttia elämästä, tehdä jouluvalmisteluja yhdessä. Toisille joulu taas on juhla jonka ohi mennään niinkuin muidenkin arkipäivien. Siitä huolimatta tämä pimeä aika on hyvää aikaa pysähtyä.
Nauttia pienistäkin asioista, kaivautua viltin alle kirja kädessä tai uppotua käsitöihin. 

Nauttia kynttilöistä tai niiden puhaltamisesta sammuksiin.

Terveiset Lapualle ja lämmin kiitos lahjoista!