Skandinaavinen ja moderni joulu

Somistuksistani viimeisenä esittelen simppelin tyylin. Jokin runsaudenkukka puhkeaa näin joulun alla, kun ei pysty edes tällaista somistusta tekemään pienellä tavaramäärällä. 
Kattaus oli ehkä vaikein toteuttaa tällä tyylillä, kun kotoa löytyi kaikkea kivaa minkä halusi yhdistää tuohon mustaan pöytäliinaan. Mustan pöytäliinan asemaa näyttelee pellavakangas jota purin kangaspakalta kattauksen kohdalle. Kyseistä pellavakangasta käytän ompelutöihini ja tämän kattauksen myötä jäi musta pöytäliina kummittelemaan mieltäni. Näin jo mielessäni uudenvuoden kattauksen mustan pöytäliinan kera, onkohan kaivettava vielä ompelukone esille ennenkuin vuosi vaihtuu? 

Hyasinttien ja kynttilöiden kaveriksi asettelin käpyjä sekä muutaman lootuksen kukan siemenkodan. Iittalan suoralinjaiset astiat tulevat kivasti esille mustaa liina vasten, kun laseista olisi vielä muistanut hinkata kuivaneet vesipisarat pois.

Työhuoneeni on saanut selkeän joulutyylin ylleen, mutta luonnonvalon määrä on siellä tähän aikaan vuodesta onneton. Siksi tein työhuoneen esineistä pienen asetelman, joka kuvastaa huoneen tyyliä joulun aikaan.

Meidän joulu on sekoitus kaikkia näitä kolmea somistamaani tyyliä. Sekoitustyyli tulee olemaan kotonamme ainakin siihen saakka, kunnes lapset ovat hiukan isompia. Saa nähdä kuinka joulusisustuksemme tulee muuttumaan vuosien varrella.  
Mikä näistä kolmesta tyylistä on sinulle mieluisin?