Paketointia

22.12.2014 Yleinen 0 kommenttia
Joululahjat saivat kääreet ympärilleen jo viime viikolla. Tällä kertaa lahjat saivat ylleen Ikean vihreänsävyiset lahjapaperit. Lisäksi käytin lahjojen paketoimiseen mustaa silkkipaperia, joilla tilaamani Hobstar lasit oli suojattu. Lasit pääsivät heti käyttöön ja lapset ehtivät jo askarrella lasien avulla pakettikorttejakin. Askertelin itsekin kummilasten lahjoihin pakettikortit. Pedagogi pääsi taas vauhtiin ja tein lapsille kirjain pakettikortit. Kortit tein lapsen nimen etukirjaimesta ja niihin kirjoitin leimasin kirjaimilla lapsen nimen. 

Lahjahässäkän valmistuessa ajallaan olen saanut keskittyä muihin puuhiin. Tänään pääsin käymään jouluruokaostoksilla ja nyt jääkaappi on täytetty jouluherkuilla. Kauppareissun aikana lapset pääsivät isin kanssa perinteiselle kuusenhakureissulle. Itse en ole koskaan ollut reissuilla mukana, mutta hurjia ja hiukan väritettyjä tarinoita olen näistä kuullut. Tämän päiväisen reissun päätteeksi käpyinen kuusi pääsi sulamaan ja odottamaan jouluaattoa autotallisamme. Ukin metsä oli kokenut harvennusta myös kahden pienen kuusen muodossa jotka tytöt olivat itse kaataneet. Pienet kuuset koristaa nyt leikkimökin edustaa ( : 

Lahjat paketoitu, jääkaappi täytetty, kuusi haettu ja jouluvieras kutsuttu joten kaikki alkaa olla valmista paitsi siivoaminen. Matot raikastuu pakkassäässä, mutta siivouspuuskaa ei tainnut säätiedotuskaan ennustaa. Kaikkea muuta on ollut kiva touhuta, mutta siivoaminen on vielä hiukan kesken. Toivotaan, että huomisaamuna iskisi valtava siivouskipinä. 

Viime hetken siivoaminen voi olla viisain ja paras vaihtoehto, kun perheessä on koiria ja lapsia. Näin saamme nauttia siististä kodista myös joulunpyhinä. Kaikki tuntuu lähes valmiilta ja olo rennolta, pienintäkkän stressiä ei ole havaittavissa. Uskon, että joulu tulee ilman stressiä ja hirveää hössötystä. Eiköhän se riitä, että lapsilla kiristää tämä joulun odotus ja jännitys. Ainakin meidän perheessä on näkynyt tavallista kiukkuisempia lapsia joiden kello tuntuu hidastaneen tahtia. Onneksi jouluun on enää kaksi yötä.
Nautinnollista ja rentoa joulun odotusta muillekin!