Tapaninpäivänä ulkoiltiin

27.12.2014 Yleinen 0 kommenttia
Tapaninpäivän ajelulla on pitkät perinteet. Aikoinaan Tapaninpäivän kirkosta lähtiessä on pidetty kisat kuka ehtii hevosellaan ensimmäiseksi kotiin. Ajanmyötä Tapaninpäivää on alettu pitää hevosmiesten päivänä johon kuuluu myös rekiajelu.

Me emme käyneet kirkossa vaan lähdettiin rekiajelulle kauniiseen metsään. Lumisessa maisemassa nautimme maisemien lisäksi vauhdikkaasta rekikyydistä ja nuorimmainen otti pienet tirsat matkalla. Ohjissa meillä oli hevosnainen ja meidän toinen heppatyttökin pääsi ohjastamaan hevosta.

Pakkasten jälkeen -7 astetta tuntui erityisen lauhalta ja ulkoilu mielekkäältä. Rekiajelun lisäksi lapset laskivat pellonlaidassa mäkeä ja me aikuiset touhuttiin hevosten kanssa.  
Pimeän tullen lasten mäenlaskusta tuli entistäkin jännempää. Otsalamppujen valot osoitti reitin hyppyrille ja auttoivat tarvittaessa löytämään reitiltä eksynyttä. 
Hieno lomapäivä takana ja taas kertyi kivoja muistoja lapsille mieleen sekä puhelimeen. Nimittäin isosisko oli innostunut kuvaamaan puhelimella pikkuveljen mäenlaskua. Videossa rattikelkka antoi pojalle kunnon vauhdin  ja hyppyri mahtavan ilmalennon, ihme että pikkumies pysyi rattikelkan kyydissä.   

Rauhallista viikonlopun jatkoa!