Hobstar kakku

Leivonnasta on muodostunut minun ja lasten yhteinen harrastus. Askartelut ovat vaihtuneet syötäviksi versioiksi. Ostosreissuilla tulee silloin tällöin poikettua Pikkuruisessa puodissa jossa on laaja valikoima leivontatarvikkeita.. Joulun alla poikkesin Pikkuruisessa puodissa ostamassa sokerimassaa kakkua varten. Sokerimassan kuvioinnista olin jutellut aiemmin puodin omistajan kanssa. Hänkin innostui asiasta ja oli tilannut myyntiin Hobstar laseja. Laseja on myynnissä pienenä ja hiukan korkeamman mallisena. Meillä nämä lasit ovat päässeet päivittäiseen käyttöön ja niistä on muodostunut lasten suosikkeja. Lasit on konepestäviä ja näistä voi nautiskella juomaa kylmänä sekä kuumana. Luulempa, että lasit pääsevät toimimaan myös jälkiruoka-astioina.

Pikkuruisesta puodista ostamani sokerimassa pääsi koristamaan joulukakkua. Jouluaatoksi tein hyvin samanlaisen kakun, kuin itsenäisyyspäivänä. Kakun tein lähes saman ohjeen  mukaan, kuin itsenäisyyspäivänäkin.  Joulukakkuun laitoin limetahnan tilalle  Nicolas Vahe mangopassionhilloa. 
Kakun koristeluun käytin sokerimassaa jonka koristelin Hobstar lasin avulla. Kakun päälle tein talvisen koristuksen puolukoista, ananaskirsikoista ja rosmariininoksista. Puolukat ja rosmariininoksat sivelin kananmunanvalkuaisella ja ripottelin päälle erikoishienoasokeria. Ananaskirsikat värjäsin kultaiseksi Conbettin kimallesuihkeella.
Joulukakku on enää muisto kuvina ja on aika miettiä jälkiruokaa uudenvuoden vieraille.