Sushia tarjolla

Juhlistimme vuoden vaihtumista ystäväperheen kanssa kotonamme.
  
Illan aikana tuli herkuteltua kaikennäköistä ja yhtenä ruokalajina meillä oli sushit. Lapset olisivat halunneet tehdä sushit itse, mutta tällä kertaa mentiin helpomman mukaan. Tilasimme sushit Koko sushiravintolasta, joka sijaitsee Joensuun kävelykadulla. Sushien tilaaminen onnistui kätevästi ja kauniiden koristeiden lisäksi saimme maukasta syötävää. 
Tumma kattaus toi kauniit ja värikkäät ruoat hyvin esille. Liinan väri sai kehuja myös miehiltä, sillä se oli armelias lasten syömäpuikko kokeiluun. Soijakastiketta räiskyi hiukan liinalle, mutta ruokapöytä näytti siistiltä ruokailun jälkeenkin. Pääasia, että ruoka maistui ja lapset oppivat uusia taitoja.

Hyvän ruoan lisäksi ilta oli täynnä lasten riemua. Lapset seurasivat naapureiden ilotulituksia paljusta käsin ja ehdimme käymään myös kaupungin järjestämässä ilotulituksessa alkuillasta. Lasten riemun lisäksi aikuisilla riittää juttua ja naurua. Samanlaiset elämäntilanteet tuo paljon keskustelun aihetta ja onhan niitä vanhojakin kiva muistella. Ollaanhan me oltu yhtäaikaa synnytyslaitoksellakin, onneksi ei kuitenkaan samassa synnytyssalissa. 

Uudenvuosi vaihtui siis mukavissa merkeissä ja tästä on hyvä jatkaa. Ehkäpä tämä ruoan ympärillä pyöriminen voisi siirtyä, vaikka sisutstusaiheisiin. Yhden postauksen verran kuitenkin jatkan vielä ruokakuvilla. Huomenna laitan jakoon jälkiruokaohjeen, joka on helppo tehdä ja makukin kohdallaan.