Viskiä pakkaseen

Olemme miehen kanssa huonoja juomaan viskiä. Joulun alla saamme yleensä viskipullon lahjaksi joka tulee säilytettyä ns. vierasvarana. Näitä jemmapulloja käyn itse kolistelemassa leivontatarkoitukseen. Tällä kertaa vajutin pulloa Irish coffee jäädykeleivoksiin. Olen poiminut ohjeen joitakin vuosia sitten Pirkan Paras- leivontakirjasta. 

JÄÄDYTETYT IRISH COFFEE LEIVOKSET

Pohja:
1 pkt (175g) tummia täytekeksejä esim. Pirkka Daniela
Täyte:
3dl vispikermaa 
1rkl murukahvia
2rkl viskiä
2 kananmunaa
1dl fariinisokeria
Jauha keksit hienoksi. Levitä reilu kaksi kolmasosaa keksinmuruista suorakaiteen muotoisen (20cm X 28cm), reunallisen ja pakastusta kestävän tarjoiluastian tai vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Vatkaa murukahvilla maustettu kerma vaahdoksi. Sekoita viski kermavaahtoon. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi. Koristele pinta lopuilla keksinmuruilla. Peitä foliolla ja pakasta vähintään 5 tuntia tai yön yli. Nosta jäinen leivoslevy leivnpaperin avulla leikkuulaudalle ja leikkaa neliöiksi. Anna sulaa jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.