Vihaa ja rakkautta

19.1.2015 Yleinen 4 kommenttia
Olohuoneessa otetuissa kuvissa näkyy usein pala viherkasvia. Kyseessä on tuoksutraakkipuu jota kohtaan tunteeni vaihtelee päivittäin. Välillä tekisi mieli näyttää kasville moottorisahaa ja toisinaan se näyttää ihan kivalta olohuoneessamme. 

Kasville on kertynyt jo hurjasti mittaa joten sen puhtaana pitäminen ei ole kovin helppoa.  Siivouspäivänä ryhdyn puhdistamaan pölyä lehdiltä, mutta usein kyllästyn muutaman kymmenen lehden puhdistuksen jälkeen. Multien vaihtoa ei suoriteta joka kevät eikä edes jokatoinen. Viime kerrasta taitaa olla kolme vuotta ja silloin siihen tarvittiin neljä henkeä. Kaksi apulaista oli juuri remonttia tekemään saapuneet rakennusmiehet. Luulempa etteivät arvanneet mitä kaikkea lattiaremontti tulee sisältämään ( : 

Välillä kasvi innostuu kukkimaan. Kukat on erikoisia tupsupallukoita joista lähtee valtavan paha haju. Kerran olen kukkien vuoksi saanut syytökset ilmanraikastimen käytöstä. Tuskimpa kyseisellä tuoksulla olisi kovin suuret markkinat ilmanraikastajana, sen verran voimakas haju on kyseessä. Kukista irtoaa myös pihkamaista ainetta, jota ei meinaa saada irti lattiasta. Toivotaan, että kukintoja ei ole luvassa tänä keväänä. Ehkäpä voisin antaa kasville vielä armonaikaa siihen saakka, kun katto tulee vastaan.