Yövieraille

Muistatte varmaan sen perinteisen puurunkoisensohvan, josta sai tehtyä varavuoteen. Selkänojana toimineesta tyynystä sai levitettyä toisen patjan. Hieno keksintö, joka toimii vielä tänäkin päivän monen kesämökin vierasvuoteena. Omat kokemukseni vuodesohvasta ei ole kovin ruusuinen. Jokainen kyljen kääntäminen ja asennon vaihtaminen kuului, siis yö täynnä natinaa ja nirinää. 
Tästä perinteisestä vuodesohvasta Tapio Anttila suunnitteli oman version. Vuodesohva jatkaa kotimaista valmistusperinnettä, mutta tukevampana versiona. Modernimman muotoilun ansiosta tällainen vuodesohva istuu myös pelkistetympäänkin kotiin. 
Sohvasta saa tehtyä yhden leveän vierasvuoteen tai kaksi erillistä vuodetta. Mekanismien rikkoontuminen ei tässä vuodesohvassa kummittele, sillä mekanismit on jätetty kokonaan pois. Sohva muodostuu kahdesta “sängystä” jotka on arkikäytössä päällekkäin. Vierasvuode syntyy nostamalla sängyt vierekkäin tai erilleen kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Sohvatyynyjen sisältä löytyy sijauspatjat ja sohvan alle on sijoitettu siro vuodelaatikko vuodevaatteita varten.

Vuodesohva on ollut käytössämme useamman vuoden ja olemme olleet siihen erityisen tyytyväisiä. Vuodesohva joka saa yövieraat ihmettelemäään sen näppäryyttä ja nukkumismukavuutta. 
Vuodesohva sijaitsee yläkerran aulassa, joka on arkena lasten “valtakuntaa”. Aulan televisio on jäänyt käyttämättömäksi ja tilan on vallannut suuri määrä legoja. Tasot ovat täynnä rakennelmia, joiden parissa lapset tykkäävät leikkiä todella paljon. Legoja on kertynyt vuosien mittaan niin syntymäpäivä- kuin joululahjaksi. Lelu jonka itsekin annan mielelläni lahjaksi ja tänäpäivänä valinnan varaa löytyy valtavasti sekä tytöille että pojille.
Lego Friends on antanut esikoisellekin lisäaikaa olla lapsi. Legoleikit jatkuu kerrasta toiseen ja niihin on helppo ottaa myös kaverit mukaan. Yleensä alakertaan kuuluu tasainen puheensorina sekä legojen rolina joita kaivellaan TV-tason laatikosta. Välillä leikeistä tehdään myös pienimuotoisia animaatioita joita on hauska katsella itsekin. 

Leppoisaa lauantaita!