Minilomalla

11.2.2015 Yleinen 0 kommenttia
Viikonloppuna pyörähdimme Helsingissä perheen ja kahden lainalapsen kanssa. Matkan kohokohta oli Apassionata, mutta mahtui reissuun muutakin kivaa. Perjantaina pitkän ajomatkan jälkeen saavuimme majoitukseen ja illan ohjelmassa oli ainoastaan ruokailu. Lauantaina pirteät matkalaisemme suuntasivat  aamupalalle ja päivän suunnitelmatkin alkoivat hahmottua. Viiden lapsen kanssa ostoksilla käyminen ei ole ehkä se rentouttavin vaihtoehto. Lapset olivat yllättävän reippaita ja saimme kierrettyä muutamia liikkeitä yhdessä. Lounaan jälkeen mieheni tarjosi mahdollisuuden itsekseen kaupungilla kiertelyyn. Kahdesti ei tätä tarjousta tarvinnut miettiä. Reippain askelin lapset lähtivät hiukan lepäilemään ja lähes yhtä reippain askelin lähdin itse katselemaan sisustusliikkeitä.  
Suuntasin Yrjönkadulle Fritz Hansenin liikkeeseen, josta olin kuullut paljon kehuja. Kehut eivät ole olleet turhia, sillä myymälä on jokaisen kehunsa ansainnut. Aiemmin en ole kohdannut samanlaista WAU!- ilmiötä myymälään astuessani. Myymälän suunnittelu on loistotyötä, joka antaa kauniin pohjan tuotteille. Tummat värit, vanha rakennus, materiaalivalinnat ja hienot kaari-ikkunat toimii hienosti klassikko huonekalujen sekä valaisinten kanssa. Elämys jonka kivijalkamyymälä voi meille tarjota. Tällaista emme saa verkkokaupassa asioidessamme, vaikka helppoahan se on. Napin painalluksia joiden seurauksena tuotteet toimitetaan jopa kotiovelle. Napin painallusten sijaan myymälässä pääset näkemään tuotteet ja kokeilemaan niitä. Itsekin pääsin kokeilemaan erästä ihailemaani tuolia. Tuolia testatessa myyjä kertoi tuolin suunnittelijasta ja tuolin syntytarinan. Palvelua parhaillaan ja mielikin rentoutui, kun puhelimeeni tuli kuva lapsista SkyWheel maailmanpyörässä (kyllä isi osaa..).  

Liikkeestä lähtiessäni puhelimeeni oli tallentunut muutama kuva ja kädessäni keikkui kaunis Fritz Hansen kassi. Painavat kuvastot, poikani syntymäpäivälahja ja Menun kätevät pannunaluset kassissani suuntasin uuteen Vitran liikkeeseen. Kierros jatkui vielä sisutusliike Nougatiin, Hayn liikkeeseen ja Artekille, jonka jälkeen oli aika suunnata hotellille muiden luokse.  

Suosittelen käymään Fritz Hansenin myymälässä. Kauniissa myymälässä on myynnissä sisustusesineitä, jotka ovat mainioita lahjoja itselle ja ehkä muillekin. 
Tanskan ystäville jaan vinkin jonka sain siskoltani, katsokaa Yle Areenasta Kiehtova maailma: Skandimania Tanskalaiset- maailman onnellisin kansa?