Pieni, mutta toimiva

17.2.2015 Yleinen 4 kommenttia
Viisi vuotta sitten remontoimme pienen kodinhoitohuoneemme, joka oli ahdettu täyteen kaapistoja. Lisäksi huoneen ovi aukesi sisäänpäin ja näin pienensi tilaa entisestään. Remontissa ovi vaihtui liukuoveksi ja kaappien määrää vähennettiin. Remontin myötä tilasta on tullut toimiva tila jossa perheen pyykkihuolto ja vaatteiden kuivaus onnistuu moitteetta.  

Säilytystilojen määrää ei pidä vähätellä, mutta uskon että turhan tavaran määrä kulkee käsikkäin säilytysmäärän kanssa. Säilytyskaappien vähentämisestä huolimatta kodinhoitotilaan mahtuu edelleen kaikki tarvittava. Mankelin päällä sijaitseva kaappi imee sisäänsä lakanamme eli jokaiseen petiin yhdet vaihtolakanat sekä vieraslakanat. Tilassa säilytän myös pyyhkeet, pöytäliinat, tyynynpäälliset ja osan siivoustuotteista. Pyykinpesuaineet sijaitsee avohyllyllä, pesujauhetta ja miehen metsästysvaatteita varten pesupähkinöitä. Avohyllyllä sijaitsee myös sukkapeikon kori, asuukohan muidenkin pesukoneissa sukkapeikko joka ahmii joiltakin sukilta parin. Meillä nämä parittomat sukat päätyy tuohon koriin odottamaan pariaan, välillä ihan turhaan.
(Tikkurilan Tunto-maali hilseilee hiukan mm. tuolla nurkassa)
Tilaan olemme mahduttaneet erilaisia kuivausjärjestelmiä. Katossa on Ikean tanko paitojen kuivaukseen, seinässä haitariteline ja oskarinoksat. Oskarinoksat eivät näy kuvissa eikä saapaskuivurimme, joka kuivaa nopeasti kengät ja rukkaset (suosittelen). Kaapistoissa sijaitsee likapyykkikori ja lattialla sijaitseva pyykkikori on Reisenthel merkiltään. Likapyykkikori alkaa olla huonossa kunnossa eikä se johdu ainoastaan valtavasta likapyykkien määrästä. Lapset ovat käyttäneet pyykkikoria leikeissään piilopaikkana, on kuulema hyvä piilopaikka. Vielä se kuitenkin palvelee hyvin, mutta haaveissa pyörii Vipp- pyykkikori. 

Tilan suosikkejani ovat pitkätyötaso, jota käytän puhtaiden pyykkien taitteluun ja huovutukseen. Huoneen ykkössuosikikseni nousee laskosverhot. Verho on ommeltu Sandersonin Manila-kankaasta, jonka olen tilannut Sisustuksenkoodista. Minusta on hienoa, että he toimittavat tällaisia klassikkokankaita meille kauempana asuville. Kangasta ihaillessani paitojen silityskin tuntuu miellyttävältä hommalta.