Työhuoneen hyllyllä

Työhuone taitaa olla sellainen kompromissien kohde. Kauniita esineiden lisäksi vähemmän kauniita vempaimia, joita ei voi jemmata kaapinovien taakse. Yksi työhuoneen suosikkiesineistä on lestit, joita käytän tossujen huovutukseen. Lestit olen ostanut naapurissa asuvalta suutarilta. Lestejä hän käyttää supikkaiden tekemiseen ja muutkin nahkatyöt valmistuu näppärästi hänen käsissään. Arvostan kovasti ihmisiä, jotka tekevät työtä käsillään, aika huikeaa ammattitaitoa. Tällaiset ammattilaiset vaan alkaa olla harvassa eikä uusista tekijöistä ole tunkua. Ammatteja joihin ei ole helppoa opiskella vaan työ vaatii kädentaitoa ja näppäryyttä. 
Muuramen kalusteet on ollut ehdoton suosikki työhuoneessani. Kaunista säilytys- ja työskentelytilaa, joista ykköseksi nousee iso työpöytä. Kalusteiden lisäksi tärkeään rooliin nousee valaistus. Tehokkaan kattovalaisimen lisäksi AJ-pöytävalaisin antaa erinomaisen työskentelyn valon. Ulkonäkökään ei työskentelyä häiritse, kun vaan muistaisi välillä pölyt pyyhkiä valaisimesta ( ; 
Työhuone on saanut pölyttyä rauhassa, nimittäin nyt on nautittu lomasta täydellä teholla. Tämän päivän tehot alkaa olla käytetty ja on aika suunnata pehkuihin jotta jaksaa nauttia viimeisistä lomapäivistä.