Talvikalastusta

Näkeeköhän naiset jotenkin erilailla huonekalut, kuin miehet ne näkee. Vuosien ihasteluni Diamond-tuolia kohtaan muuttui muutama vuosi sitten toiveeksi saada sellainen kotiini. Toivoin tuolloin tuolia mieheltäni syntymäpäivälahjaksi pyöreiden vuosien kunniaksi. Toiveeni tyrmättiin, koska miehen mielestä katiskat kuuluu veteen eikä olohuoneeseen. Hiukan itsepäisenä olen toteuttanut tuon tuoli haaveeni työhuoneeseen. Ajattelin, että siellä voisin ihastella sitä töitä tehdessäni, onhan se niin kaunis minusta. Toisin kuin mieheni, joka tuolin nähtyään kommentoi tuolia “rumilus, maailman rumin tuoli”.

Joulun aikaan olohuoneeseen piti tehdä tilaa kuuselle. Siirsin olohuoneen nojatuolin työhuoneeseen ja  Diamond-tuoli (katiska) päätyi lisäistuimeksi olohuoneeseen. Tuoli sopi kivasti sisustukseen ja se osoittautui lasten lempipaikaksi. Jotakin oli tehtävä asialle, sillä halusin jättää tuolin olohuoneeseemme. Muistin kaapissamme Impalan- taljan, joka oli kotiutunut meille miehen metsästysmatkalta. Taljan kaunis väri sopi kivasti mustan tuolin kaveriksi ja olohuoneen väritykseen. Talja pääsi katiskan pehmikkeeksi ja osaksi olohuoneen sisustusta. Talja taisi tehdä myös mieheen vaikutuksen, sillä hän on useita kertoja istunut tuolissa. Mieleni on tehnyt mainita suuresta saaliista jonka katiska on pyydystänyt. Olen kuitenkin osannut pitää suuni kiinni ja myhäillä hiljaa itsekseni.