Käppyrä

14.4.2015 Yleinen 3 kommenttia

Taidan olla hiukan malttamaton kevään odotuksen suhteen. Päässä jyllää pihasuunnitelmat ja tekisi mieli viettää illat ulkosalla nauttien raikkaasta kevät säästä, voi kun pääsisi jo haravoimaan. Odotellassa suunnittelun ohella on kiva käydä puutarhalla fiilistelemässä kesäkukkia. Eilen kävimme lasten kanssa Joensuun Kukkatalolla, jossa ihastelimme juuri saapuneita kesäkukkia. Eräs ihastelen kohde päätyi kassalle saakka ja odottaa kesää meidän olohuoneeseen. Kasvi on peikonpähkinäpensas, joka on monelle tuttu kukka-asetelmista ja taisi olla jonkin asteinen villitys muutama vuosi sitten. Käppyrärungossa on raikkaan vihreät lehdet ja keltaiset kukinnot jotka koivun norkkoa. Pensas tuo muodoillaan hiukan vaihtelua meidän aika selkeälinjaiseen olohuoneeseen. 

 

 Pensas näyttää kauniilta luonnonvalossa ja jalkavalaisimen valo tuo iltaisin pensaan toisella tapaa esille. Kaunis pensas saa tuoda meille hiukan kevättä ja odotella kanssamme kesän lähenemistä. Ilmojen lämmettyä se pääsee mökin kuistille, käppyräoksat näyttää varmasti kivalta harmaata hirsiseinää vasten.