1. vuosi

Blogin perustaminen on ollut itselleni pitkä prosessi. Reilusti yli vuoden kypsyttelin oman blogin perustamista ja siltikin aloitus tuntui kovin vaikealta. Halu oman blogin perustamiseen syntyi pitkälti innostuksestani valokuvaamiseen. Ennen blogia olen tykännyt valokuvaamisesta ja oma järjestelmäkamera on ollut kovassa käytössä. Halusin oppia blogiani ajatellen enemmän kamerastani ja valokuvauksesta. Viime keväänä osallistuin AJK-jatkokoulutuksen kurssille, joka piti sisällään blogiasiaa ja valokuvausta. Kurssi antoi rohkeutta bloggaamiseen ja päivä Krista Keltasen opissa antoi valmiuksia valokuvaamiseen. Päivän aikana saadut perustiedot antoi hyvän pohjan kuvauksen opettelull ja mennyt vuosi on vienyt valokuvaustaitojani valtavasti eteenpäin. 
Vuoden takaiset kuvat näyttää oman lähtötasoni ja kuvia selatessa voin huomata oman kehitykseni. Välillä on tullut myös takapakkia ja hetkiä jolloin mikään ei tunnu onnistuvan. Välillä ärsytystä on aiheuttanut myös tekniikka. Valokuvani ovat näyttäneet hyvältä kuvankäsittelyohjelmassa, mutta laatu on huonontunut kuvia bloggeriin viedessä. Valitettavasti tämä on hyväksyttävä asia, mutta onneksi olen saanut korjattua hiukan asiaa toista tiedostomuotoa käyttäessä. 
Valokuvaaminen ei ole kuitenkaan ainoa taito jota blogin pitämisessä edellytetään. Valokuvien ohella tekstillä on osansa kokonaisuudessa. Satun olemaan puhelias karjalaisemäntä, jolle tekstin tuhertaminen ei ole ollut helppoa. Vuosi on tuonut myös tekstiin hiukan sujuvuutta ja kitkenyt pois  enimpiä virheitä. Vuosi on myös  näyttänyt kuinka paljon harjoittelu ja asioiden tekeminen kehittää, siis voimme oppia uusia taitoja mikäli olemme valmiit tekemään töitä asioiden eteen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin oppien uutta ja tekemällä virheitä. 
Vuosi on tarjonnut itselleni paljon joten taidan kehitellä myös teille jotain kivaa arvonnan muodossa. Sillä ilman lukijoita en varmaankaan olisi jatkanut näin kauaa, kiitoksia!