Raikkaan herkullista

21.5.2015 Yleinen 0 kommenttia
Pihalla touhutessa tulee harvoin juotua mitään, saatika syötyä välipalaa. Yleensä käy niin, että lihasten väsyessä ja alhaisen verensokerin vuoksi alkaneen päänsäryn jälkeen asia tulee mieleen. Muistuttaakseni itseäni kokosin muutaman vinkin, joita voi nautiskella pihatöiden lomassa. 
Ensimmäisenä kuvissa näkyvä vesimeloninpaloilla maustettu vesi. Joukkoon olen lisännyt jääpaloja ja sitruunamelissaa. Tällaista vettä oli tarjolla hotelimme aamupalalla Ruotsissa ja nyt tätä on tullut tehtyä kotonakin. 

Toisena vinkkinä perinteinen rahka, josta saa juotavan version Flora vanillan ja mangososeen avulla. Näiden vuoksi ei tarvita sokeria ja on erityistä herkkua myös lasten mielestä.
1prk Flora vanillaa
1prk pehmeää maitorahkaa
mansikoita /tai muita marjoja
1prk lasten mangososetta
Laita ainekset blenderiin ja sekoita hyvin. 

Mansikkamargarita
500g kohmeisia pakaste mansikoita
1/2 dl Vaaleaa siirappia
1/2 sitruunan mehu
n. 2dl kivennäisvettä tai vettä
ripaus raastettua sitruunan kuorta.
Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita juoma kuohkean tasaiseksi. Lisää tarvittaessa nestettä ja sekoita uudelleen. Nauti heti. Voit myös korvata sitruunan limellä ja maustaa juoman mintulla. 
Ihastus juoma kohtaan syntyi viime viikonloppuna Matkusen ostoskeskuksessa sijaitsevassa Iittalan liikkeessä. Siellä oli Pakkasmarja– yrityksen edustaja esittelemässä heidän tuotteitaan ja tarjoili tätä maukasta juomaa. Tämän jälkeen meillä on nautittu tätä herkullista juoma joka päivä. Juoma sopii niin saunajuomaksi kuin pirteäksi aloitukseksi päivälle. Mikäli meillä ei harrastettaisi voimakkaasti marjastusta, ostaisimme pakkastealtaasta näitä Suonenjokelaisen yrityksen kotimaisia tuotteita. 
Heidän verkkosivuiltaan löytyy muitakin hyviä ja marjaisia ohjeita. Itse taidan testata tulista vadelmakastiketta grillatulle kanalle.