Marjoista virtaa

27.5.2015 Yleinen 0 kommenttia
Välillä tuntuu pukkaavan kiirettä ja väsyttää, onneksi marjoista saa virtaa. Pakastimesta löytyy vielä vattua ja mustikkaa. Niiden kaveriksi teimme kookosmaitovanukasta, hyvää ja raikasta.
Kookosmaitovanukkaat

1prk (165ml) kookosmaitoa
4rkl sokeria
2dl maustamatonta jogurttia
2 liivatelehteä
1 limetin mehu ja raastettua kuorta
Sekoita kulhossa kookosmaito, sokeri ja jogurtti. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa limetin mehu. Liota liivatelehdet mehuun ja anna seoksen hieman jäähtyä. Kaada liivateseos kulhossa olevien ainesten joukkoon (sekoita kokoajan). Kaada kookosseos kuppeihin hyytymään ja anna jäähtyä kylmässä pari tuntia. Tarjoa marjojen kera. 

 Ohjeen olen poiminut joskus Yhteishyvä- lehdestä ja muokannut hiukkasen. Tällainen on kiva jälkiruoka, vaikka grilliruoan jälkeen ja lisukkeita voi soveltuu oman maun mukaan. Lapset söivät vanukasta marjojen ja mangososeen kera. Nyt luonnostakin saa jo koristeita sekä pikku naposteltavaa. Koritelin annokset ketunleivän lehdillä ja kukilla, kauniita ja tuo hiukan kirpeyttä annoksen.  Ketunleivät sopii, vaikka salaatin joukkoon ja lapset syö niitä kokoajan metsässä liikkuessaan.