Paljasta puupintaa

Mökin tupa on ollut vailla sohvaa, viime vuodet tuvassa on ollut kesäkeittiön sohva lainassa. Puusohva ei ollut kovin rento ratkaisu tilaan, joten olen miettinyt tilaan muita vaihtoehtoja. Perussohva tuntui liian tavalliselta ja kiinteälaveri liian lopulliselta ratkaisulta. Ajatukseni daybedin suhteen vahvistui, kun näin kevään Glorian koti- lehdessä kuvan tällaisesta. Kuvan daybed oli itse tehty puusta ja johon oli päällystetty istuinpatja nahkalla. Tästä sain vision mökkimme tupaan ja samalla tiesin visiolleni toteuttajan. Visioni, mitat ja materiaalitoiveet sekä yhteydenotto Romuritarin Markolle. Kuvissa näkyy visioni ja Markon osaamisen tulos. Daybed on tehty kolmesta puulajista, kansi on Siperian lehtikuusta, jalat pihlajaa ja tukipuut leppää. Tykkään kovasti Siperian lehtikuusesta materiaalina ja pihlajasta tehdyt jalat lisää huonekalun luonnonläheisyyttä.

 

Daybed asettui näin alkuun seinustalle, jossa poikaa nukuttaa kuulema paremmin (toisin kuin ikkunaseinustalla). Daybed toimii kivana istuimena ja miksipä siinä ei voisi ottaa pienet ettoneet. Nyt alkuun daybedin päällä on peruspatja, jotta poika pystyy nukkumaan yönsä vanhempien lähellä. Myöhemmin siihen on tarkoitus tehdä pehmuste meidän vanhoista sohvan istuintyynyistä. Tyynyjen tilalle tuli reklamoinnin seurauksena uudet parempi laatuiset tyynyt. Entisiä istuintyynyjä en ole kuitenkaan raskinut heittää pois, kun ajattelin että niille voisi olla joskus käyttöä. Istuintyynyt saavat päälleen kankaan, josta kirjoitin täällä. Lupaan ottaa kuvia lopputuloksesta ja toivottavasti silloin on enemmän aikaa kuvien ottamiseen.