Pihalla osa 1: Etupiha

Kameraan on kertynyt kuvia kotipihamme kukkasista ja ajattelin hiukan kertoa pihastamme. Pihamme on muotoutunut vuosien saatossa ja kasvien paisuessa myös kukkapenkkien määrä on kasvanut. Pihaamme saapuessa on vastassa iso rapantti tuija jonka juurella on kuunliljaa, sinivuokkoja ja rönsytiarellaa. Muutoin rinteessä kasvaa vuorenkilpeä, joka kukkii aikaisin keväällä. Kesällä lehdet kasvaa näyttävän näköisiksi ja syksyllä lehtien punaisuus on ihastuttava. Rinnepenkin jälkeen seuraavana tulee sisäänkäynti, jossa kummankin puolen istutukset on samanlaiset. Uloinpana alppiruusupensaat, istutusaltaat joissa on kirsikkapuut, kuunlilja, sinilaakakatajaa ja koristeheinää. Rappusilla oven molemmin puolin on isot valkoiset ruukut joissa on terassihortensiat.
Nurkan takana on teknisentilan ovi ja sen edustalla terassihortensia, joka on ollut meillä jo kolme vuotta (kuvia tiedossa, kun kukat aukeaa). Etupihamme nurmialueen kyljessä on kukkapenkki, jossa on paljon erilaisia ja eri aikaan kukkivia perennoja. Kukkapenkki sai viime kesänä vähän uutta ilmettä, kun jaoin siinä olevat kasvit ja siirsin suuren osan kasveista uuteen kukkapenkkiini.

 

Ison kukkapenkin kukintavuorossa on mummoltani saadut tillipionit ja kohta kukinnan aloittaa kiinanpionit. Tällaista etupihalla, kierrosta voisi jatkaa joko takapihalle jossa kukkii ruusu ja kohta myös magnoliat. Tai ehkäpä suunnataan maakellarin rinteeseen johon istutin etupihan kukkapenkistä ylijääneet perennat.