Pihalla osa 2: Palju

Kaunis päivä on tullut vietettyä tiiviisti pihalla, sormet mullassa. Päivään on kuulunut pienimuotoista kukkien istutusta. Urakan jälkeen taisi tyhjiä ruukkuja olla hiukan yli sata. Kukantaimet eivät tulleet kuitenkaan meidän pihaan, vaan kylämme keskustaan. Istutushommista suuntasin omien kukkien pariin pihallemme, jossa tein lähinnä siistimistä. Männynsiemeniä ja -neulasia on tullut valtavasti pihaamme, on onni omistaa lehtipuhallin jolla saa pihat näppärästi siistiksi.
Pihatöiden ohella kuvasin hiukan viime syksynä rakentamaani puutarha-aluetta.

 

Alueen suunnittelu ja toteutus lähti maakellarin hankinnasta, joka aiheutti pienimuotoisen lumipalloefektin. Rinteen maisemoinnin seurauksena tuli pari polkua, istutuksia ja sora-alue vanhan pihlajan alle. Samalla päädyimme myös hommaamaan kotiin paljun. Luonteva paikka paljulle löytyi käyttämättä jääneiden pyykkitelineiden paikalta. Laatoitus on juuri sopiva paljulle ja laatoitettu alue portaineen johtaa kodinhoitohuoneen ovelle. Mikä parasta paljun hankinnassa, oli sen rahoittaminen. Tämä oli hyvä syy päästä kaikesta vauvatavarasta eroon ja lapsetkin innostuivat rahankeruusta. Poika oli ehkä liiankin innokas, varmaan olisi myynyt äitinsä mikäli joku olisi maksanut euron tai kaksi.
Palju on ollut hyvä hankinta, sillä tykkään istua paljun lämmössä syksyn raikkaassa ilmassa ja talven kirpeillä pakkasilla. Tulevana syksynä on ympärillä jo hiukan vehreämpää ja valmiimpaa, mikäli puutarha valmistuu ikinä.